1

jet sosyete'yi takip etmeye çalışıyorum. gülse birsel'i anlatmaya gerek yok zaten. televizyondaki vurdulu kırdılı, silahlı bıçaklı, mafyalı, entrikalı, zengin hayatlara övgülerin olduğu dizilerin arasında bir nefeslik güldürü oluyor. ihtiyacımız olan da bu bence.

0

tek istediğim dizi perşembe akşamları yayınlanan bizim hikaye dizisi. gerçekten çok seviyorum bizim hikaye dizisini. bizim hikayenin konusu bir tane bir abla var ve altı kardeşler toplam. filiz abla oluyor kardeşleriyle birlikte verdikleri hayat mücadelesini anlatıyor genellikle. bir de filizin önceden tanıştığı tabii ki daha sonra savaş var filiz sevgilisi oluyor. bir de birde filizin babası var ki gerçekten ayyaşın biri. babasının ismi fikri elibol. sürekli akşam da içiyor ve sabaha kadar nerede sızdığını bilmiyor. genel anlamda dizi onların verdiği mücadeleler anlatıyor.

0

perşembe akşamları izlediğim bir dizi var. izlediğim dizinin adı avlu dizisidir. avlu dizisi kadın mahkumların kaldığı bir dizidir. avlu perşembe akşamları saat sekizde eski bölümlerin tekrarı ile başlamakta olup, yeni bölümü yaklaşık olarak bir saat sonra yani saat dokuz gibi başlamaktadır. ayrıca dizi star televizyonunda gösterilmektedir. dizide kadın mahkumlarının daha doğrusu kader mahkumlarının içerideki yaşanan dramlarını anlatmaktadır. ayrıca deniz karakteriyle oynayan demet evgar isimli oyuncu süper oynamaktadır. çok iyi bir karakter çizmektedir. deniz aslında işlemediği bir cinayetten yargılanıp kadın ceza evine girmiştir. daha sonra deniz'in dışarıda ve mapushanede geçen olaylar çok farklı yere taşımaktadır. masum bir insanın hapise girmesi ve sonrasında gelişin olaylar neticesinde gelinen dramatik durumlar. ayrıca dizi de iki hapishane lideri vardır. bunlarda kötü rolde olan kişi kudret isimli bir kadındır. sürekli kötülük peşindedir. sürekli hapsihanenin lideri olma isteğindedir. diğer tarafta ise iyi olan kişilerin oluşturduğu ve başlarında azra isimli bir lider bulunmaktadır. azra genellikle insanlara iyilik eden bir liderdir. genel itibariyle kudretle sürekli tartışmakta ve boy ölçüşmekteler. izlenmese gereken bir dizi olarak görüyorum. dramatik hayatları bu dizi de görme şansınız var.

0

vikings dizisini izliyorum şuanda yeni bölümler veriliyor her perşembe günü. vikingler gerçekten var olan barbarca savaşan bir topluluktur. denizi çok iyi tanırlar ve gemi yapımında çok ustalardır. dizi de bunu anlatır, savaşçı bir topluluk olduklarını ve gemiyle nerelere açılabildiklerini, farklı dinlerden etkilendiklerini anlatıyor dizi. floki var dizide gemi yapımı ustasıdır. gerçekte de floki diye bir adam vardır. ragnar diye bir viking kahramanı da var dizide. ki bu da gerçekten vardır. tarihe baktığımızda ragnarı ve flokiyi görebilirsiniz. kadın savaşçılar da bulunuyor viking toplumunda. ostragotlar, vizigotlar diye bilinen topluluklar vikinglerdir diye duymuştum bir yerde. ustaca dövüşürler, tanrılarına kurban olarak insan kanı akıtırlar. valhalla onlar için cennettir ve her viking valhallaya gidecektir düşüncesiyle inanırlar.

0

benim şu an için tek izlediğim çukur dizisinden sizlere kısaca bahsetmek isterim;çukur dizisi bana göre şu an türkiye'nin en başarılı dizisidir diye düşünüyorum. ilk sezona göre biraz durgun geçiyor,2. sezon ancak bana göre kesinlikle ilerideki bölümlerde toplanacaktır diye düşünüyorum. bu halde bile reytinglerde 2. sırada oluyor.genellikle sözle birlikte ilk 2 sırada yer alıyor.bu da çukur dizisine ne kadar ilgi gösterildiğini kanıtıdır. diye düşünüyorum çukur dizisinde şu an karakuzular çukur mahallesi'ni koçovalılar'dan almıştır.koçovalı idris'in oğulları ise kara kuzuları öldürerek çukuru geri almak istiyor.ve çukurda şu an karakuzular ve koçovalılar savaş veriyor, savaşın galibi elbette ki sonunda koçovalılar olacaktır. benim sizlere çukur dizisi hakkında verebileceğim bilgiler bunlardır.