1

varlık fonu kısaca açıklayacak olursak eğer bir ülkenin bütçesindeki fazla kalan parayı bir kenarda biriktirerek farklı yerlerde ihtiyaç doğrultusunda kullanılması için ayrılanlar fonlara verilen isimdir diyebiliriz.
varlık fonlarının amacı sermaye piyasalarında var olan araç çeşitliliğine ve derinliklerine katkılar sağlamak ayrıca ülke sınırları içerisinde bulunan kamuya ait malları ve varlıkları ekonomi dahilinde almak ayrıca dışarıdan kaynak arayışı içerisine girmek ve bu kaynakları sağlamak bunun dışında da büyük yatırımlar yapmak amacıyla kurulmuştur.
türkiye'de varlık fonu 26 ağustos 2016 tarihinde resmi gazete'de yayımlanarak kabul edilmiş ve ardından yürürlüğe girmiştir.
varlık fonu sayesinde ülkemizde gerçekleştirilen büyük projelere finansman imkanı sağlanmıştır.köprülerin ,otoyollarının, santrallerin ve havalimanlarının yapımında kamu borcunu arttırma yoluna gitmeden varlık fonu sayesinde devlete finansman sağlanacaktır.
en büyük varlık fonuna sahip olan ülke norveç sonrasında ise çindir.
türkiye'nin varlık fonu yönetim kurulu başkanının ismi ise mehmet bostandır.

0

finansal havuz kaynak yaratmak amacıyla oluşturulan tek elde kamu kurumlarıni toplamak amacıyla oluşturulan sistemdir.bu sayede tek yerden havuz oluşturularak daha rahat teminat gösterilir.hazine açısından bu iyi bir şeydir.varlik fonu kurumları yapısını değiştirmez aynen korur.