0

kış lastiği normal gün içerisinde mesela yaz aylarında kullanılan lastikler kışın kullanılamaz çünkü karı gördüğünde kayar tırnaksız olduğu için ama kış lastiği tırnaklı olduğu için o yüzden de kış lastiği deniyor diğer lastiklerden farkı ise tırnaklı olmasıdır.

0

kış lastiği, kış lastiğinin diğer araç lastiğinden farkı taraklı ve oyukların zeminde daha iyi yer tutmasıdır ve kayma yapma ihtimali daha düşüktür.

0

daha yumusak olması ve kıs lastıgı karda gidebilir

0

kar lastikleri diğer lastiklere göre (4 mevsim/yazlık) daha kalın yapıya sahiptir yol tutuşu çok daha iyidir yağmurda karda buzlanmada aracı en iyi şekilde tutan lastik tipidir

0

yani bildiğim kadarıyla kış lastiği yağmurda ,karda kaymayan bir lastik. yani normal lastik vardır, birde kış lastiği vardır. kışa girerken herkes arabasını kış lastiği taktırıyor ki arabası kaymasın diye karda ve yağmurda diye yani biz çalışırken serviste de orada bir lastikçiye gitmiştik adam kış lastiği takmasinj söyledi yani neden diye falan sordugumda kaymaması gerektiğini söylemişti. bana ondan dolayı yani arasındaki fark bu ya biliyorsun zaten yağmur yağıyor ,kar oluyor kışın bence kış lastiğinin olması daha iyi olmuş. en azından fazla kaza olmaz tamam ölümün nereden gelcek belli olmaz ama genede arasındaki fark kış lastiğinin diğer lastiklere göre kaymaması yani ondan dolayı diye biliyorum.