1

diyaliz hastalarının böbrekleri çok fazla zarar görmüş olduğu için bol miktarda su içmeleri aslında sakıncalıdır.bu rahatsızlığa sahip olan kişilerin ne çok zayıf ne de çok fazla kilolu olmaması gereklidir ikisi de çok sakıncalı durumlardır. bu yüzden kilolarını kendileri için en uygun seviyede tutmaya özen göstermeleri gerekir.
ayrıca diyalize giren hastaların aşırı tuz tüketiminden de kaçmaları gerekir.tuz vücutta aşırı sıvı alımı durumunda şişlik meydana getirir suyun vücutta tutmuş olduğu için. bu yüzden tuz tüketimi olabildiğince kısıtlanmalıdır. bunun dışında sadece tuz tüketmemek de bir çözüm olmamaktadır maalesef tuz dışında kuruyemişlerden ve kuru baklagillerden de bu rahatsızlığa sahip olan kişilerin hayatlarından çıkması gereken besin kaynaklarıdır.eğer kişinin kan tahlilleri iyi çıkmışsa doktorunun uygun gördüğü miktarda az olarak bir kaç kaşık kuru baklagil yemeği ve birkaç adet kuruyemiş tüketmelerini de çok fazla sakınca olmayacaktır ama kesinlikle doktorlarının izin vermesi önemli bir durumdur.
bunun dışında eğer bir sebze yemeği yeniliyorsa bu sebze yemeyin sebzeleri çok küçük doğuranmalıdır.ayrıca yemeden önce muhakkak suyundan güzelce süzülmeli ve o şekilde tüketilmesi gerekir kesinlikle sebze yemeklerini suyunu tüketmek böbrek rahatsızlığı yaşayan ve diyalize giren hastalar için çok sakıncalı bir durumdur.
bunların dışında diyalize giren kişiler gazlı içeceklerden aşırı derecede su içmekten ,çok fazla kahve ve çay tüketmekten ayrıca soda ve maden suyu içmekten kaçınmaları gerekir.
yemeklerini ve ekmeklerini kesinlikle tuzsuz olanlarından tercih etmeleri gerekir.çikolatalı ve kakaolu tatlılardan pekmez ve reçelden, çikolatalı ve kakaolu tatlılardan, pekmez ve reçelden ,dondurma bal, şeker, komposto gibi tatlı şeylerden de uzak durmaları gerekmektedir.

0

diyaliz hastalarının bol su tükettiklerini biliyorum.