0

bir uçak yapsa da kara kara sayfalardan bende uçup gitsem bu diyardan dediğim koca yürekli güzel insan haluk levent in çok kıymetli bir parçası ve ne yazık ki solan bir çiçeğin hayat öyküsünü konu alıyor. 8 yaşındadir beyzanur ve amansız bir hastalığa yakalanmıştir. bir şekilde yolları kesişen haluk leventse cerrahpaşa tıp fakültesinde bir derman aramaktadır. birgün doktor odasında bir müzisyen arkadaşı ile küçük kızın durumunu konuşurken bir doktor bu kızı gözden çıkarın haluk bey demiş. müzisyen arkadaşı osmanlıca da elfida gözden çıkarılan kadın demektir demiş. ağlamışlar sarılıp. sonra bu parçayı yazmış ve defalarca o küçük kıza söylemiş fakat kız elfida nin kendisi olduğunu hiç bilmemiş.
ve ölmüş küçük kız haluk levent aileden bir çocuk sahibi daha olmalarını adını elfida koymalarini istemiş.
küçük kızın pencereden son baktığı resmi görmüştüm gözyaşlarına boğuldum çünkü bende anneyim.. .

0

haluk leventin 14 yaşınadaki amnsız bir hastalığa yakalanan kız için yazdığı bir parça hüzün dolu kız yaşama tutunamamış ve doğan kız kardeşine elfida adı konulmuştur

0

haluk levent'in 4 yaşlarındayken tanıştığı amansız bir hastalığın pençesinde ki beyzanur için yazdığı şarkıdır bu. beyzanur hastanede yatarken doktorlar haluk levent'e bu kızı gözden çıkartın demiş. o an yanında bulunan müzisyen bir arkadaşı gözden çıkartılan kadın anlamına gelen osmanlıca kelime elfida'dır demiş. bu tam olarak beyza'yı ifade ettiği için beyza nur için yazılan şarkıya elfida edı verilmiş. sonrasında beyza nur hayata veda etmiş. doğan diğer kardeşine elfida adı verilmiş. tabii ki haluk levent'in ricasıyla.

1

haluk levent şu anda da olduğu gibi eskiden beri yardıma muhtaç kişilere yardım eden bir kişiliktir. hasta olan çocuklara yardım ettiği sıralarda küçük bir kız çocuğu için doktorların ümidi kesin artık fazla yaşamaz sözü üzerine o küçük kız için elfida şarkısını yazmıştır. elfida'nın sözlük anlamı ise gözden çıkarılan kadın anlamına gelmektedir. küçük kızın yaşamayacağını anladığı zaman çok fazla duygulanarak o anki ruh hali ile kız için elfida şarkısını yazmıştır. küçük kız hayatını kaybettikten sonra aile yeni doğan kızlarının ismini ise , haluk levent'e olan vefa borçlarından dolayı etkilenerek elfida ismini vermişlerdir.

1

yüreği en güzel olan adam denilince akla gelen tek isim haluk levent'in şarkısının adıdır. hikayesi acıdır. haluk levent o dönemlerde 14 hasta çocuğa yardım etmektedir. bir gün hastaneye gittiğinde doktor 4 yaşındaki kız çocuğu için "ümidinizi kesin" der. haluk levent çok üzülür ve arkadaşı emrah aydoğdu ile beraber bu şarkının sözlerini yazar. osmanlıca da elfida "gözden çıkarılan kadın" anlamına gelmektedir.
"yüzün geçmişten kalan, aşka tarif yazdıran,
bir alaturka hüzün, yüzün kıyıma vuran,
anne karnı huzuru, çocukluğumun sesi,
senden bana şimdi zamanı sızdıran..
elfida bir belalı başımsın,
elfida beni fark etme sakın,
omzumda iz bırakma yüküm dünyaya yakın,
elfida hep aklımda kalacaksın.."