1

çocuklarla oyun oynarken en çok dikkat etmeniz gereken şey onların zeka seviyelerine iyi gelecek ve geliştirecek oyunlar tercih etmektir.ayrıca dikkat etmemiz gereken bir diğer husus da kesinlikle onlara zarar verecek oyuncaklar almaktan kaçınma gerekliliğidir. yanlış oyuncak ve yanlış oyunu seçimi kesinlikle ileriki dönemlerde çocukların önüne geçilemeyecek kötü karakterler de olmalarına neden olabilir. özellikle çocukların şu anda oynamış oldukları bilgisayar oyunları çok fazla vurdulu kırdılı oyunlar olabiliyor. çocuklar çok normalmiş gibi bilgisayar oyunlarında sürekli olarak insan öldürmeye alışmış hale geliyorlar. acımasız ve can yakmaya alışmış ve bunu huy edinmiş bireyler oluyorlar.
bunların dışında küçük çocuklarımızı oyuncak alırken kesinlikle sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış oyuncaklar almalıyız ve çin malı oyuncaklardan uzak durmalıyız. çocuklarda oyuncaklarla oynarlarken ağızlarına soktukları için zararlı kimyasalların direkt olarak vücutlarına alıyorlar. rüyada elleriyle tuttukları için alerjik reaksiyonlar görülebiliyor.
günümüzde çocukları oyun oynanırken yapılan en büyük hata ise onların eline telefon veya tablet tutuşturmaktır.ebeveynler kendi rahatları düşünerek çocuklarını bu şekilde teknolojik aletleri yönlendiriyorlar ve asosyal bireyler olmalarına büyük bir zemin hazırlıyorlar. bunun yerine özellikle belli bir yaşa kadar çocuklarıyla kendilerinin oynaması çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi için gerçekten çok daha faydalıdır. hem çocuk ile anne baba arasındaki iletişimde oyunlar sayesinde artmış olacaktır. eğer çalışan kişilerseniz çocuklarımızı elimizden geldiğince yaşıtları ile aynı ortamda olmasını sağlayacak kreşlere yazdırmaya çalışabiliriz. bu sayede hem çok çeşitli aktiviteler öğrenecekler hem de yaşıtlarıyla vakit geçirerek sosyal bireyler olacaklar ve paylaşmayı da öğreneceklerdir. çocukların küçüklükten kendi yaşıtları ile yalnız kalmalarını sağlamak gerçekten önemlidir. ayrıca oyun oynayacağımız çocuğunuzun yaşını da baz alarak onlara uygun oyunlar seçmeliyiz. onlarla oynarken kendiniz de onların yaş seviyesine inmeyi becermeliyiz.

0

yani çocuklarla oyun oynarken mesela kötü alışkanlık oyunlar oynamamamız lazım. mesela ben erkek çocuğunda silah verilmesine karşıyim şahsen benim de oğlum var ama silah hiçbir şekilde vermem şimdiden öğrenmesin yani tehlikeli olmayan oyunlar anca oynayabiliriz. bunlara dikkat etmemiz lazım mesela saklambaç oynayabiliriz ,yakalambaç oynayabiliriz. en azından kötü bir şey değil bu oyunlar tam bu şekil oynayabiliriz gerçi soruyu tam anlayamadım ama gene de cevaplamak istedim.

0

dikkat etmemiz gereken aslında cok şey var ama ben örneklerle söylemek isterim bır cocuk oyun oynarken kumlu yada yumuşak yerde oynamalıdır yoksa yere düştüğünde başını kolunu yaralıyabılır.