1

gerçek adı fahrettin cüreklibatur olan sinema sanatının aktörüdür. 08 eylül 1937 yılında dünyaya gelmiştir. halk arasında oynadığı filmden ötürü kara murat diye de bilinir.
aynı zamanda kendisi tıp doktorudur. ama doktorluk yapmamıştır.
bazı filmlerinin isimleri şunlardır;
malkoçoğlu, dünyayı kurtaran adam, cem sultan, mahkum, vatandaş rıza, kartal, kara murat, battal gazi destanı, gurbet kuşları, kanun adamı ve görülmeyen düşmandır.

1

cüneyt arkın'ın gerçek ismi fahrettin cüreklibatırdır. 8 eylül 1937 yılında odunpazarı, karaçayda dünyaya gelmiştir. oyunculuğunun dışında bazı filmlerinde yönetmen ve yapımcı olarak da görev almıştır . oynamış olduğu yeşilçam filmlerinden sonra malkoçoğlu lakabı ile tanınmıştır. iki oğlu ve bir kızı vardır. 1999 senesinde 36.sı düzenlenen antalya film festivali'nde yaşam boyu onur ödülüne layık görülmüştür. hayatı boyunca birçok kez en iyi erkek oyuncu ödülüne de layık görülmüştür.son olarak birkaç gün önce düzenlenen altın kelebek ödülünde de yine onur ödülüne layık görülmüştür. bu ödül töreninde yapmış olduğu konuşma ile de izleyicilere oldukça duygulandırmıştır. konuşma sırasında türker inanoğlu'nun kendisine alkolden kurtardığına da değinmiştir.

0

cüneyt arkın tıp fakültesi mezunu meşhur bir oyuncudur.
kara murat olarak bilinir genellikle.