0

konunun başlığı biraz uzun oldu ama olsun bugün b sınıfı ehliyet alma aşamalarından va b sınıfı ehliyeti nasıl alabileceğimizden bahsedeceğim sana
bildiğin gibi ,b sınıfı ehliyet almak için mutlaka 18 yaşını doldurmak gerekiyor bu yaş olaylarında da ınsanların kafası çok karışık aslında. 18 yaşına girildiğinde mi yoksa 18 yaşını doldurduğund mı ehliyet alabiliyoruz

0

ilk basta saglik kontrolunden gecersiniz,sonrasinda ehliyet kursuna gider ve meb in duzenledigi ehliyet icin yazili sinava katilirsiniz,yazili sinavdan basarili bir sekilde gectikten sonra meb in duzenledigi direksiyon sinavina girersiniz.direksiyon sinavini da gectikten sonrasinda ehliyetinizi almaya hak kazanmis olursunuz.

1

ehliyet alabilmek için once ehliyet için olan yas şartını tamamlamanız ve bir ehliyet kursuna katılmanız o ehliyet kursunda eğitim almanız ve sağlık raporu almanız gerekir. ehliyet için , sınav açılan tarihte o sınava iştirak etmeniz ve sınavı başarı ile geçmeniz gerekir tüm bu sınavlardan ve direksiyon sınavından gecerseniz gerisi formalite ehliyet çıkarma işlemleri kalır.

0

ehliyet almak için öncelikle ehliyet kursuna yazılmanız gerek. daha sonra eğitim alıp ilk yardım, motor, trafik derslerinden belli bir puanla geçtikten sonra sürüş için parkurda denenirsiniz. bir öğretmen size eşlik eder. iyi iseniz daha sonra trafiğe çıkıp kontrol edilirsiniz. bunda da sorun yoksa ehliyetinizi alırsınız. hayırlı olsun.

0

ilk önce bir ehliyet kursuna kayıt olmamız gerekiyor. bunun için de gerekli belgeleri hazırlamamız lazım. bunlar fotoğraf biyometrik fotoğraf, diploma, kimlik fotokopisi, sağlık raporu gibi belgelerdir. daha sonra ders eğitimleri başlar. yaklaşık 4 hafta sonra bunun sınavına girersiniz bu dersler trafik, ilk yardım ve motor dan oluşur. sınavda toplam 50 soru vardır. 50 sorunun 35'in doğru yanıtladığınızda, direksiyon sınavına girmeye hak kazanırsınız. daha sonra direksiyon eğitimlerimiz başlar. bu eğitimde 16 saat direksiyon dersi görürsünüz. bunu da rampa kalkışları, arabayı geri geri park etme, l park gibi aşamalar vardır. 30 dakikalık bir direksiyon sınavında yarı yolda indirilmeziseniz, eğer büyük olasılıkla sınavı geçmiş olacaksınız ve yaklaşık 1 hafta sonra ehliyet ücretini bankaya yatırarak ehliyetinizi çıkartabilirsiniz.

-1

öncelikle sürücü kurslarından birine kaydolmalı, derslerine düzenli katılmalı, sınav günü sınava katılıp sınavda başarılı olduktan sonraysa direksiyon derslerine başlanmalı. direksiyon dersleri asla ihmal edilmemelidir ki direksiyon sınavlarında başarılı olabilesiniz. bu sınavı da geçtikten sonra iş bitmiş sayılabilir..