0

4 rekat sünnet 4 rekat farz 2 rekat sünnet 3 rekat vitir namazı kılınır

0

niyet ederk başlanılır. niyet ettim allah rızası için yatsı namazının sünnetini kılmaya denir. 4 rekattır yatsı namazının sünneti. aluhuekber diyerek tekbir getirilir.subhaneke okunur .arkasından besmele çekilir. bir zammı sure yanı fatiha suresi ile yanında bir sure daha okunur. 4 rekâta kadar bu şekilde devam edilir.bu dört rekatın ilk 2 rekatında oturulur. ettahiyatü okunur.4 rekatında ise ettahiyatü ,sallı , batıl ve rabbena duaları okunarak selâm verilir.yatsi namazının 4 rekât farzını kılmak için niyet ettim allah rızası için yatsı namazının farzını kılmaya denir.aluhuekber denilerek tekbir getirilir.besmele çekilerek bir zammı sure ile yanında bir sure daha okunur. bu şekilde devam edilir. yatsi namazının sünnetinde kıldığımız gibi. yine ilk 2 rekatında oturur, ettahiyatü okur , 4 rekâtında ise ettahiyatü, salli, barik ve rabbena duaları okuyarak selâm verilir.
niyet ettim allah rızası için yatsı namazının son sünnetini kılmaya denir.yatsi namazının son sünneti 2 rekattır. aluhuekber diyerek tekbir getirilir. besmele çekilir ve bir zammı sure ile yanında bir sure daha okunur. 2. rekâta gelince ettahiyatü, sallı, barik ve rabbena duaları okunarak selam verilir.
niyet ettim allah rızası için yatsı namazını salavat-ı vitirini kılmaya denir.3 rekât kılınır.allahuekber denilerek tekbir getirilir. sübhane besleme ve bir zammı sure ile yanında bir sure daha okunur. 2 .rekatta oturulur. ettahiyatü okunur. 3. rekata gelince zammi sure olan fatiha suresi okununca tekrar allahuekber denilerek tekbir getirilir. kunut duaları okunur. daha sonra oturulur ettahiyatü , sallı, barik ve rabbena duaları okunarak selam verilir. yatsı namazını bu şekilde kılmış oluruz.

0

ilk önce abdest alınır daha sonra yatsı namazına niyet edilir. ilk önce 4 rekat sünnet kılını, daha sonra 4 rekat farz kılınır, en son iki rekat son sünnet kılınır,. bunlardan sonra üç vakit vitir vacip denilen namaz kılınır. allah kabul etsin

1

yatsı namazı söyle kılınır, 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz ve 2 rekat son sünnet olmak üzere 10 rekat kılınır, ayrıca yatsı namazından sonra 3 rekat vitir namazı kılınır.