0

hasta nasil doktor seçiyorsa doktor da hastayı seçebilir.bakmak istemediği hastaya iyi bakamaz zaten mantıklı düşünelim biraz.evet eskiden doktor hastayı reddetmezdi ama artîk bu hakkı var.fakat bir doktor kolay kolay hasta reddetmemeli bu onun mesleki deformasyona uğradığını gösterir.hipokrat yemini boşuna mı ediliyor.o yemin öyle hava cıva birşey değil aslında.siz bskmayın tüccarlaşmış doktorlara veya medya maymunu olmuş doktorlara.mesleğini çok idealistçe yapan çok doktor var bu ülkede.

0

doktor hiç bir şekilde hastayı ret etmeye hakkı yok. yani öyle bir şey olamaz ama bir hastanın doktor seçme hakkı vardır. yani öyle bir kanun çıktığını biliyorum mesela satan hastanelerin önünde de yazıyor hekim seçme hakkı vardır diye ama nedense ben hekim seçmek istediğim de seçemiyorum şikayet etmekle de uğraşmıyorum yani ama yani dediğim gibi doktorların öyle bir hakkı yok ne olursa olsun bakmak zorundalar yani.

0

saygısızlık ve küfür ahlaksızca davranırsa hasta reddetmeyi bırak dava açma hakkı bile var.

0

bir doktorun hastayı reddetme hakkı yoktur her ne olursa olsun doktor hasta ile ilgilenir

0

bir mahkeme acil durumlar dışında doktorun da hasta seçme hakkı olduğuna karar vermiş.
istanbul 1'inci idare mahkemesi kararına göre; doktorlar, özel ya da mesleki gerekçelerle ''bu hastaya bakmak istemiyorum'' diyebilecek. doktorlar tedavi bitmeden hastayı bırakabilecek. fakat doktor, hastayı zamanında uyaracak. başka doktor bulununcaya kadar bekleyecek.