1

yavuz turgul, ülkemizde yetişmiş en iyi film yönetmenlerinden en başta gelendir.
istanbul üniversitesi gazetecilik mezunudur. aynı zamanda reklamcılık geçmişi de vardır. bir hafta evvel haberi vardır, ameliyat olmuş, kendisine acil şifalar diliyorum.
eşkiya filmini bilmeyen yoktur sanırım. şener şen, uğur yücel ve özkan uğur gibi ustaların oynadığı harika filmin yönetmenidir.
av mevsimi de başka bir filmidir. muhsin bey de festival kapsamında seyrettiğim filmiydi.

0

yavuz turgul ülkemizin görmediği filmlere imza atan yönetmen ve senarist'dir.onur tan onun iyi bir yönetmen değil iyi bir eğitim gönüllüsü olduğunu söylemiştir.ben bu sözü ilk olarak kötü manada anlayıp onur tan'a tepki gösterdim ancak onur tan iyi yönde söylemiş bu sözü bana göre yavuz turgul ülkemizin kolay kolay bir daha gelmeyecek filmlerine imza atmış bir yönetmendir.avuz turgul 5 nisan 1946 tarihinde istanbul'da dünyaya geldi lise mezuniyetinin ardından istanbul üniversitesi iktisat fakültesi gazetecilik bölümünde okumaya başlayan turgul üniversite eğitimini de tamamladıktan sonra gazetecilik kariyerine başladı. rdından ses dergisine geçiş yaptı.ve burada yazı işleri müdürlüğü ne kadar yükseldi. ayrıca yavuz turgul ses dergisinin en genç yazı işleri müdürü olmuştur. dergide çalıştığı dönemde'de yazarlar ilgi duyan yavuz turgul dergiden ayrılarak senaryo yazmaya başladı. senarist olmasının arkasında sinemaya duyduğu ilgi ve ertem eğilmez'in desteği vardır.arzu filmi senaryo yazmaya başlayan turgul ilk kez sultan filminin senaryosu ile dikkatleri üzerine çekti. çiçek abbas ve züğürt ağa filmleri ile kariyerine başarılı bir şekilde devam etti.1984 senesinde fahriye abla filmi ile yönetmenlik serüvenine de başlayan yavuz turgul 1996 senesinde seyirci rekorları kıran eşkıya ve 2005 senesinde çektiği gönül yarası filmleri ile türkiye'den oscar'a aday gösterildi. senaryosunu yazdığı kabadayı filmi ve yönetmenliğini üstlendiği avukat mevsimi filmi de vizyona girdikleri sene büyük başarı elde etti. ayrıca yavuz turgul 2017 senesinde düzenlenen 29 ekim resepsiyonunda sinema alanında cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülü aldı. yavuz turgul'un kariyerinde en çok çalış aktör bana göre kesinlikle şener şen olduğunu söyleyebilirim. çünkü yavuz turgul gerçek anlamda şener şen'e çok para kazandırmıştır.bana göre ülkemizin ertem eğilmez ile birlikte en iyi yönetmenidir.