0

konfüçyüs çinli düşünür, filozof, eğitimci ve yazardır. doğu uygarlığının en önemli temsilcilerinden biridir. bilge bir aileden gelmektedir, babasını 3 yaşındayken kaybetmiştir. okuma ve yazmayı annesinden öğrenmiştir. dedesinden 6 sene boyunca önemli dersler almıştır. hesap yapmayı, ok atmayı, töreyi, araba sürmeyi öğrenmiştir. konfüçyüs çin kültürünün bir araya getirerek diğer milletlere ve kuşaklara çin kültürünün yaymak istemiştir. konfüçyüs'ün öreti alanı insan ve insan toplum ilişkisidir. konfüçyüs'ün öğretisi bir din değildir. etik bir felsefedir. öğretisinde kesin bir hiyerarşi söz konusudur. ona göre insanlar arasında birbirine itaat etmesi gerekenler şunlardır:
vatandaş: hükümdarına itaat etmelidir.
genç: yaşlıya itaat etmelidir.
kadın: kocasına itaat etmelidir.
çocuk: anne ve babaya itaat etmelidir.

0

ekleme; ayrıca konfüçyüz, çin tarihinde resmi din olarak tanımlanan öğretilerin kurucusu olarak bilinir. ahlaki değerlerinin yayılmasında çok uğraş vermiştir.

1

dünya tarihine damga vurmuş olan konfüçyüs, bir çinli yazar aynı zamanda eğitimci bir kişidir. ünlü bir çin bilginidir diyebiliriz. çin ülkesinin lu kentinde doğmuştur. milattan önce 551 yılları ile milattan önce 479 yılları arasında yaşamıştır. tarihi kaynaklara göre çin''de hükümdarlık süren doğu zhou hanedanlığı zamanında yaşadığı tahmin edilmektedir. ayrıca konfüçyüs doğu uygarlığının öncü ve temsilcilerinden kabul edilir.