0

kaçırılan fırsatları genelde gözümüzde büyütürüz kaçan balık büyük olur misali

1

kaçan balık büyük olur sözü ile anlatılmak istene şudur. bazen ayağımıza kadar gelen fırsatları değerlendirmeyi bilmeyiz hatta öyle gözümüzden kaçar ki o fırsatın farkına bile varamayız. iş işten geçtikten sonra gözümüz açılır ve farkına çok geç varırız ne kadar büyük bir fırsat kaçırdığımızın. insan bazen cesaret edemediği için bazen de diğer seçenekler arasında epeyce kararsız kaldığından dolayı aslında çok daha büyük çıkarlar sağlayacağı o tek fırsatı anlayamayabiliyor. aslında cesaretli olunsa ve insanlar elini taşın altına koyabilse bu şekilde ayaklarına kadar gelen imkanları kaçırmazlar, korku her şeyin belasıdır. korkusuz olmak ve bir an önce atağa kalmak fırsatları iyi değerlendirmemizi sağlayacaktır. sonradan dövünüp ,ağlamamak için kaçmadan değerlendirmek gerekiyor ayağımıza kadar gelen fırsatları. yoksa arkasından kaçan balık büyük oldu dersiniz aman kaçırmayın ve sahip çıkın.

0

kısaca anlatılmak istenen zorluklardan sıyrılan bunları aşan biri ilerde kazandığı tecrübeler ile yücelir ve daha hızlı gelişir bilgili ve büyük olur.

0

ben bundan şunu anlıyorum. bir kişi elindeki fırsatları değerlendirmeyip daha sonra değerlendirmek istemesi ve artık o işin olmayacağını anlıyorum. bu sayede o kişi böyle bir şansı kaçırdığı için kendine kızmakta, hayıflanmaktadır. çünkü fırsatı değerlendirememenin beceriksizliğini hisseder durur.

0

kacirdigimiz fırsatlar genelde çok büyük olur, arkalarından çok aglariz, uzuluruz manasında kullanılan bir atasozudur.