1

roman, hikayeye göre daha uzundur. romanlarda konular detaylandırır ve kapsadığı alan daha genıştir. hikayeler daha kısadır ve gerçek ötesi olay ve canlılar anlatılmaktadır. romanlar daha gerçekçidir.

0

hikaye kısa ve orta uzunlukta ki yazı türüdür. roman ise daha uzun yazıdır. hikaye de kişi sayısı daha azdır. roman da kişi sayısı fazlaydır. hikaye olayların sebebini araştırmaz. roman ise ele almış olduğu o konuyu bir mesele haline getirir. neden sonuç ilişkisi gibi. hikaye her aman tek konu üzerine kurulur. roman ise tek bir konuyu bölebilir veya başka kişiler ile çoğaltır. hikaye tek boyutludur. roman da çok boyutlu.

0

roman hikaye arasındaki farklar hikaye kısa veya orta uzunluktaki yazı türüdür roman ise uzun bir yazı türüdür. romanda karakter sayısı fazladır. romanda tasvir karakter özellikleri durum daha geniş işlenir. hikayede hep tek konu olur olay bu konunun etrafında şekillenir ama romanda tek konu olabileceği gibi birden fazla konuda bağlanabilir belirli bir konudan başka bir konuya kolayca geçilebilir.

0

hijayeler kisa romanlar ise uzun yazilardir. hikayede kisi sayisi az romanda daha fazladir . hikayelerde olaylarin sebebi arastirilmaz ama romanlarda uzerinde durulur. hikaye tek konu uzerine olur romanlarda konu fazladir bir konuyu bile bolerek cogaltir. hikaye tek boyutludur roman cok boyutludur.

0

roman daha uzun hikaye daha azdır hikayede zaman mekan az anlatılırken romada daha geniş tutulur

0

1)roman uzun soluklu eserler için yazılan yazı türüdür, hikaye ise kısa soluklu eserler için söylenir
2)romande yer ve mekan geniş anlatılır, hikayede ise der anlatılır