0

ayşe kulin'in sevdalinka kitabında 1992 yılında yaşanmış olan bosna savaşını anlatıyor. o dönemde sırpların yaşadıkları olayları anlatıyor.

0

sevdalinka romanı osmanlı öncesinde dini nedenlerle haçlı orduları tarafından dünya savaşları sonrasında ve 1992 savaşında, sırplar ve hırvatlar tarafından soykırıma uğrayan boşnakların acısını anlatıyor.roman savaş öncesinde tito'nun kurduğu altı federe devletten oluşan yugoslavyada aşırı milliyetçiliği azdırarak savaşı tırmandıran sonuçta yugoslavya'''yı alevler içinde bırakan ilk üç yılı anlatıyor.kitapta yazılı olaylar belgesel nitelikli ,tarihi ve siyasi kişilerin dışındaki karakterler kurgu olarak seçilmiş ama gerçekçi olan olylardır.kitap bir kadın gözüyle olaylara bakmakta ve kadınların yaşadığı,çektiği acıları, çileleri,tecavüzleri,tüm açıklığıyla anlatmaktadır.kitabı okurken tüyleriniz diken diken oluyor.insanlığınızdan utanıyorsunuz.

0

ayşe kulin'e ait olan sevdalinka adlı eser berlgesel tadındadır. aslında sırpların ve hırvatların boşnaklara yaptığı zulümleri ve haksızlıkları kaleme almaktadır. savaş sırasında yapılan haksızlıkları ve acımasızlıkları ortaya koyan kadın bir televizyoncunun anlattıklarını yani ortaya koyduklarını anlatmaktadır. savaşın haksızlığını ortaya koymaktadır.