0

2012 yılında ıngılız belgesel fılm yonetmenı grant ıle orhan pamuk masumıyet muzesı ıstanbul ve pamugun dunyasını kapsayan bır belgesel ıcın calısaya karar verdıler yıllar suren ıs bırlıgının sonucunda venedık fılm festıvalınde elestırmenlerın yogun ovgusu ıle calısmaya karar verdıler.
ask hıkayesını yenıden degerlendıren aylar ıcın ve hatıralar uzerıne pamuk yenımetınler yazdı

0

orhan pamuğun hatıraların masumiyetinde adlı eserinde , kemal ile fisunun aşk hikayesine masumiyet müzesi romanında ki bir kahramanın aylanın gözünden yeniden bakıyor. pamuğun aylanın hikayesi için yazdığı kelimelere müze, istanbul ve pamuk hakkında belgesel bir film çeken grant gee'nin sihirli kamerası eşlik ediyor. hatıraların masumiyeti aşk, istabulu ve hatırlamak üzerine bir film kitabı.

2012 yılında ingiliz belgesel film yönetmeni grant gee ile orhan pamuk masumiyet müzesi istannbul ve pamuğun dünyasını kapsayan bir belgesel için çalışmaya karar verdiler. yıllar süren iş birliğinin sonucunda venedik film festivalinde eleştirmenlerin yoğun övgüsü ile karşılanan doksan dakikalık şiirsel bir belgesel çıktı ortaya. aşk hikayesini yeniden değerlendiren ayla için ve istanbul ve hatıralar üzerine pamuk yeni metinler yazdı. roman müze ve film deneyimini değerlendiren film ve söyleşiler yaptı. bir şehirde benim yaptığım gibi 62 yıl sürekli yaşarsanız şehrin, anıtların, binaların, manzaraların, duvarların, ağaçların gecesi gündüzü kedisi köpeği sokaktaki insanı kaldırımı meydanı herşeyi sizin hatıralarınıza gönderme yapan bir işarete dönüşür.