1

erkenci kuş dizisinde oynayan ve üniversite de hukuk fakültesini bitirip avukat olan kişinin adı dizinin baş rol oyuncusu can yaman'dır. eskiden onu severdim, ama şimdi resimlerine bakıp o iğrenç kasları neden yapıp da bu derece itici olduğunu düşünüyorum.

0

avukat olupta oyunculuğu seçen can yamandir.

0

mesleği avukat olup, avukatlığı yapmayıp oyunculuğu seçen oyuncu ''can yaman''dır. hatta kendisi anlatıyor avukatlığı nasıl bıraktığını... bir avukatlık bürosunda çalışıyormuş. işe başladıktan 6 ay kadar sonra bir yıllık izin mi dediiii... birkaç günlüğüne tatil diye mi ayrılmış hukuk bürosundan... sonra geri dönmemiş bir daha kendi işine. oyunculuğa başlamış daha sonra... hatta kendisi öğrenim görürken basketbolla ilgileniyormuş. şuan ilgileniyor mu hiç bilmiyorum.

0

mesleği avukatken oyunculuğu seçen oyuncu can yamandır

1

erkenci kuş dizisinde oynayan ve mesleği avukat gün oyuncular geçen olan oyuncu can yamandır.

0

mesleği avukatken, oyunculuğa geçen oyuncu can yaman’dır. suadiye ve kozyatağı’nda büyüdü. annesi: güldem hanım, babası: güven yamandır. ayakları büyük olduğu için normal şartlarda ayakkabı bulamadığından şikayeti var. ailesinin tek çocuğu. can yaman 5 yaşındayken annesi ile babası ayrıldılar. çocukluğunda hafta içi annesinde hafta sonu babasında kalıyordu. ilk okulu bilfen kolejinde tamamladı. italyan lisesi mezunudur. italyan lisesini birincilikle bitirmiştir. yeditepe üniversitesi hukuk fakültesi mezunudur. lisede olduğu gibi hukuk fakültesini de dereceyle mezun oldu. hukuk bölümü okumayı lise 1’de karar verdi. babası hukuk okumasını istedi. yaman’ın babası tıp ve hukuk’un ayrıcalıklı bir yeri olduğunu söylemiştir. babası “avukat ol, sonra ne yaparsan yap” demiştir. 2014 yılında avukatlık ruhsatını eline almıştır. dünyaca ünlü bir firmada avukat olarak başladı. işe başladıktan 6 ay sonra işi sıkıcı buldu ve tatile gitti. can yaman bu olay için “ tattil dönüşü herkes beni ekran da gördü” dedi. çevresinin ısrarı ile oyunculuğa adım attı. can yaman’ın bir kız arkadaşı yamanı birkaç yönetmenle tanıştırdı ve oyunculuğa adım attı. ilk olarak gönül işleri adlı dizi de oynamıştır. “hangimiz sevmedik” dizisinde oynarken dizinin son bölümünde ailesi konuk oyuncu olarak dizi de oynadı. can yaman oyunculuk yaparken hemde avukatlığına da devam ediyor ve bebekte bir avukatlık bürosu var. bu büroda yamanın 3 ortağı bulunmaktadır. can yaman ders çalışan ve spora odaklı bir çocuk olduğunu söylemişlerdir.