0

cok normal bence cünkü kendinle en rahat başbaşa kaldıgın zaman dilimi . mesela bazen bir konu oluyor maddiyatla ilgili eşimi rahatlatıyorum ama gece olup yatınca benim içim kararıyor acaba gerçekten nasıl olucak diye düşünüyorum . bütün günün soruşarı gece beynimize geliyor haliyle içimiz kararıyor.

0

havanın karanlığı belki, belki de yanlız kalış ve düşünecek vakit olması olaylara böyle yaklaşmayı gerektiriyor. beynimizi ne kurcalıyorsa onu halletmeden gözümüze uyku girmiyor. halledemiyorsakda geçmiş olsun uykusuz gecelere.

1

gece olunca bazı olaylara karamsar yaklaşmak eski insanların bir düşüncesidir. eskiden insanlar gece karanlığında olmadık hurafeler üretmişler ve günümüze kadar gelmiştir. karanlıktan insan ürper ama olayları karamsarlığa bağlamak bence yanlış. akşam olunca veya geceleri karamsar olmak için ben bir nedende göremiyorum açıkçası. eskiden insanlar ışığın, daha doğrusu lambanın olmadığı zaman dilimlerinde kendi aralarında geceleri kendilerini korkutmak ve heyecanlı zaman dilimleri geçirmek için olmadık hikayeler yazmışlardır. yazılan bu hikayeler bazıları hurafe olarak günümüze kadar gelmiştir. mesela gece sakız çiğnemenin ölü eti çiğnemek olduğunu uydurmuşlardır. hala günümüzde buna inanan insanlar vardır. buna benzer bir sürü örnek var. bundan dolayı gece karanlığında karamsar olmaya gerek yok.

0

evet gayet normal çünkü insanlar gündüz iş yüzünden birşey düşünemiyorlar gece olunca odalarına gecince hersey aklına geliyor