0

karadeniz'deki insanlarının yanaklarının kırmızı olmasının nedeni, iklimden kaynaklıdır. ben akdeniz bölgesi'nde yaşadığım için tenim esmer, bir gün arkadaşımın ailesinin evine gittim kastamonu'ya, kış günüydü bir de. otobüsten bir indim, ben kapkara onlar bembeyaz ve pembe yanaklı insanlar. zaten beni gören orada bir şoka uğruyordu. nereden geldi bu suriyeli dercesine. ben de onların o kırmızı yanaklı hallerine gülmemek için kendimi zor tutmuştum o zaman. annesi, babası, kardeşleri ve kız arkadaşım, gerçekten o kadar komik görünüyordu ki bir şey diyemedim neticede. bence bunun sebebi karadeniz bölgesinde güneşli gün sayısının çok az olması ile alakalı. tenleri o kadar beyaz ki yüzlerine bir nokta dahi değilse çok belli oluyor. ve kırmızı yanaklarda soğuktan kaynaklanan bir şey diye düşünüyorum. yazın yanaklarını kırmızı olacağını sanmıyorum. ben kış ayında görmüştüm hatta yılbaşıydı, ocak'ın başlarıydı, her yer kardı kastamonu'da. yani bunun sebebi yedikleri içtikleri şeyler değil de, iklim, güneşin azlığı, kuzeyde olması gibi yorumlanabilir. nasıl rusya'daki insanlar bembeyazsa, hiç güneş görmedikleri için, karadeniz'de kutba yakın bir yer olduğu için akdeniz'e göre, karadeniz'deki insanlarda beyaz tenli ve kırmızı yanaklıdır. mesela akdeniz'de toroslar'da yaz kış yaşayan insanların da tenleri beyaz ve yanakları kırmızıdır. çünkü toroslar'ın tepeleri buz gibi olduğu için orada da güneşli gün sayısı çok azdır. ve insanların yanakları aynı karadeniz'de olduğu gibi pembedir.

0

karadeniz bölgesinde yaşayan insanların yanaklarının kırmızı olması bulundukları bölgenin ikliminden yedikleri gıdalardan kaynaklanıyor.

0

yaşayan insanların yanakları neden kırmızı doğanın güzelliğini gişeler temiz hava organik olan her şeyi sürekli balık yiyorlar ya da yaptıkları yemekler muhlama dedikleri olmayan şey içmedim ama yemeği hazırlarım ondan sonra her yer öyle sevmişim ki insan o yaylalarda o dağlarda ovalarda genç kalmamız mümkün değil üzerindeki güzellik oradan geliyor bir de nike kırmızı fotoğraftan geliyor yani her şeyi leyla güzeller

1

karadeniz bölgesinde yaşayan insanların yanaklarının kırmızı olmasının nedeni yaşadağı bölgenin iklim yapısından kaynaklanır. karadeniz bölgesi güneşi az olan bir bölgedir. genel itibariyle yıl boyu yağışlıdır. ama güneş gören halkın yanaklarında kırmızılık belirir. bu zamanlar insanların yanaklarının kırmızı olmasına neden olur. ama tün insanların yanaklarının kırmızı olmasına bir sebep değildir ama genel olarak kırmızı olmaktadır. bu tamamen bölgenin iklim yapısından kaynaklanmaktadır.