0

bana göre en ateşli derbiler arasında birinci sırada boca juniors - river derbisi birinci sırada yer alır sebebi ise holiganların takımları ateşleme çabası ve tribün desteğinin müthiş olması derbiye çok ayrı bir hava katıyor dünya derbisi işte budur ikinci sırada ise türkiye nin en büyük iki takımının yer aldığı fenerbahçe galatasaray derbisi türk futbolunun en köklü kluplerinden ikisinin karşılaşması takımların ve yönetimlerin kışkırtması taraftarın holiganlığı ile müthiş bir hal alıyor kareografi ve tribün desteğinin mükemmel olması sonucunda oyuncaların gaza gelip oynaması mükemmel oluyor bir diğer derbi ise manchaster derbisi çünkü bir şehirde iki takımın olması ve şehirin kırmızımı yoksa mavimi olması tartışması ve mükemmel ingiliz futbolu ile çok keyifli bir derbi havası oluyor ve mükemmel bir seyir keyfi ortaya çıkıyor.

0

dünyanın en ateşli 3 derbisi bana göre, boca-river, celtic-rangers, fenerbahçe-galatasaraydır. bunlardan ilk olarak boca river derbisine değinecek olursak, boca river derbisi futbol tarihinin en eski en köklü derbileri arasında yer alır, river kısmı zengin, boca kısmı ise yoksul tarafı temsil eder. bu 2 takımın karşılaşmalarında özellikle bocanın sahasında oynanan maçlarda ölen taraftar sayısı 100 den fazladır. 2 ekibin son buluşması ise copa libertodores finali olmuştur. ilk maç boca juniorsun evinde 2-2 sonuçlanırken, 2. maç ise yaklaşık 3 hafta ertelenmiştir. boca otobüsüne taşlı ve biber gazlı saldırılar da bulunan river taraftarı maçın real madrid'in stadı santiago bernabeu' da oynanmasına sebep olmuştur. burada oynanan maçı ise uzatmalar sonucunda 3-1 kazanan river plate libertodores kupasını müzesine götürmüştür. bir diğer derbi karşılaşması ise celtic-rangers maçıdır. bu maçı diğer çoğu derbiden ayıran en önemli özellik ise din. iskoçya diğer adı din kavgası olan bu karşılaşma da bir taraf katolikleri temsil ederken öteki taraf tam tersi görüşü savunmaktadır. öyle ki rangers da ufak çocukların ibadet yerlerinde bulunması ve herhangi bir şekilde dini unsura alet olması yasaktır. bu durum bu derbinin ne kadar farklı olduğunun en büyük kanıtıdır. birbirinde bu kadar karşıt olan ekibin karşılaşması da tahmin ettiğiniz üzere son derece ateşli ve mücadele dozu çok yüksek geçmektedir. avrupa' da başarıya aç olan 2 takımın son zamanlarda avrupa kupalarına da verdiği önemi arttırması üzerine adeta iskoçya futbolu yeniden doğmuş oldu. bu derbinin bir diğer özelliği ise celtic forması giyen bir oyuncunun kesinlikle rangers forması, rangers forması giyen bir oyuncunun ise asla celtic forması giymesi yasaktır. böylesine köklü ve ateşli bir maçı tarafsız bir gözle izlemek ise son derece keyiflidir. bir diğer derbi karşılaşması ise fenerbahçe ve galatasaraydır. türkiye de derbi adı altında bir çok maç oynanmaktadır fakat hiçbiri bu karşılaşmanın yerini tutamaz. bu iki ekip öylesine eskiye dayanan bir rekabete sahip ki ve öylesine bir tarihi bulunuyor ki buna dayanarak bu maça en büyük derbi diyebiliriz. fenerbahçe'nin yıllardır derbilerde sadece galatasaray'a karşı değil diğer rakiplerine karşı da ezici bir üstünlüğü bulunmaktadır. fakat bu galatasaray maçlarında bütün fenerbahçelilerin nefesine tutmasına engel olamıyor. tarihlerinde birbirlerine karşı öyle karşılaşmaları vardır ki galatasaraylılar biz sizi 8-0 yendik sahanızda kupa kaldırdık derken fenerbahçe taraftarları ise 8-0'lık bir skorun olmadığı gerçek tarihi kendilerinin yazdığı ve en iyi dönemlerinde onları 6-0 mağlup ettiklerini söylemektedir. bu ezeli rekabette birbirinin forması giyen oyuncalara nefret gözüyle bakan iki ekip, birbirleri ile olan maçları bu maçı alalım da şampiyon olmasak da olur şeklinde yorumladığına sıkça şahit olmuşuzdur.

0

dünyanın iç ateşi derbisi beşiktaş fenerbahçe galatasaray fenerbahçe galatasaray beşiktaş fenerbahçe beşiktaş galatasaray trabzonspor fenerbahçe trabzonspor beşiktaş trabzonspor bunlardan ateşli devri görünmesini istiyorum her maçlarında dövüş kavga etrafı güzel klip yapma her şey var

0

dünyanın en ateşli derbileri arasında isyanya, türkiye ve ingiliz derbileri olarak biliyorum. ispanya derbisinde real mardrit takımı ile barcelona takımları arasındaki oynanan maçlar dünya genelinde ateşli derbilerden sayılır. ondan sonra türkiye liginden galatasaray ile fenerbahçe futbol takımlarının maçları dünyada ateşli derbiler arasında gösterilir. bundan sonra son olarak ingiltere liginde manchaster uniter ile manchaster city arasındaki maçlar dünya klasmanında ateşli derbiler olarak görülür.