0

piyasa değerleri ekonominin durumuna göre sürekli değişim gösterir bildiğimiz gibi bir malın çokluğu o malın ucuz olduğunu biliyoruz bu yüzden piyasa değerleri her zaman değişiklik gösterir.
bir ülkede ziraat,tarım olmasa yani üretim durursa ya da azalırsa o malın fiyatı artar bu konuyu tetikleyen bir çok etken vardır.
bunlar ülkenin elverişlilik durumu yine ülkenin bulunduğu jeopolojik durumu,tarıma elveririşliği,maden miktarı durumu ki bu zamanda bor gibi madeni olan ülkeler birçok alanda kendini geliştirip ekonomiye katkıda bulunulur.
yine doğalgaz ve petrol durumunun iyi olması bunların varlığı elektrik üretmek, arabaların yakıtı ve birçok makinaların yakıtı olması ekonomiye katkıda bulunur ve üretimi arttırır.
tarım ürünlerinin varlığı ve üretimin gelişmesine insanların ihtiyaçlarının karşılanmasına ve ihracat yapılarak yine piyasalar ucuz olabilir.
ve en önemlisi ise bu saydığım maddelerin üretmek için yerli araçların olması gerekir ki bu durum ekonominin gelişmesine katkıda bulununulur.
bu saydığım durumun dışında ise ekonomiye ters yönde etki yapar ve piyasa değerleri artar,fiyatlar artar.

0

çok normal günümüzde artmayan birşey var mı acaba . zararımıza olucak hersey artıyor zaten . o yüzden neden diye düşünmeye gerek yok bence çünkü pek cevap bulunamıyor. inşallah bir gün ileri değil artışlar geri insanlıklar ileri doğru gitmeye başlar diye umut ediyorum. tabi bu da zor bir ihtimal. allah sonumuzu hayır etsin diyebiliyorum .