0

basketbol da özellikle nba en çok takip ettiğim liglerin başında geliyor. nba biraz daha göz zevkinin ön plana çıktığı oyunda bazı şeylere biraz daha tölerans tanındığı bir ligdir. orayı bir hollywood olarak görebilirsiniz. göze hoş gelen şeylerin başında da basketbol da smaçlar akla geliyor. smaç bir oyuncunun topu sert bir şekilde zıplayarak çembere vurmasına smaç deniyor. smaçın bir çok farklı varyasyonu vardır bunların başında da alley-opp denir. alley-opp smaçı, bir oyuncunun topu elinden çembere yakın bir mesafeye doğru atıp, diğer takım arkadaşının çembere sert şekilde bu atılan topu tamamlamasına denir. göze çok hoş gelen bu hareket özellikle skor da fark açılmaya başladıktan sonra veya geriye düşen takım yavaş yavaş farkı kapatmaya başladıysa rakibin moralini demoralize etmek için yapılır

1

basketbol maçları en fazla sevdiğim spor dallarından biridir. basketbolda birçok hareket vardır. bunlardan bir tanesi de smaç denilen harekettir. smaç, basketbolda yapılan ve seyirciler tarafından çok sevilen bir harekettir. smaç yapmak kendi takımına top kazandırmaktır ve aynı zamanda sayı yemeyi engeller. smaç, topun çembere girmesini engellemek için yükseklere zıplayarak topun çembere girmesini engellemektedir. ayrıca smaç yapmak basketbol maçlarının en güzel hareketlerinden bir tanesidir. bir çok oyuncu ve seyirci bu hareketten dolayı mutluluk duymakta ve heyecan yaşamaktadır.

0

bir oyuncu karşı takımın potasına topu kavrayarak topun çembere girmesini sağlamasıdır ancak bunu çembere elleriyle asılarak yapar .