0

brezilya ligi dünyada çok ilgi gören bir lig değil. arada sırada maçlarını açtığında bakıyorum ki gerçekten zevksiz ve hiçbir şekilde kaliteli oyuncular brezilya ligi'nde oynamadığını görüyorum. bunun nedeni aslında altyapıdan daha genç oyuncular alıyorlar ve her sene farklı takım farklı şekilde ataklar yapmaya çalışıyor. benim en çok sevdiğim takımlardan ve desteklediğim takımlardan biri de atletico mineiro takımıdır. kadrosunda oldukça genç tutan ve her maç neredeyse gol atan bir takım olduğu için önümüzdeki sene bir şeyler başarmasını bekliyorum. tabii ki kadrosu o anda ne olacağını bilemeyiz ama şu anda ki kadrosu oldukça önümüzdeki seneye elverişli bir kadro kurdu anlamına geliyor bana göre. eğer kadrosundaki oyuncuları satmazsa daha iyi yerlere gelebilirler ve şampiyon olma yolunda ilerleyenbilirler. tabii ki burası da brezilya ligi olduğu için her şeyin her an değişebileceğini ve hangi takımın daha iyi transfer yaptığına bakmak lazım. futbol olarak pek fazla ilgi görmediği için o yüzden da pek fazla bir izlediginde top oynamak istemiyor.

0

brezilya ligin de her sene farklı bir takımın çıkış yapmasının en temel sebebi, o sene şampiyon olan takımın genelde kadrosunda ki çoğu oyuncuyu avrupada ki kulüplere yüksek bonservis bedelleri ile yolladıkları için gelecek 3 yılda maddi anlamda çok iyi olsalar da ligde çok iyi yerlerde olamayabiliyorlar. brezilya ligi sonucunu kestirmesinin en zor olduğu liglerden biri olarak ön plana çıkıyor bu sene şampiyon olan palmerias takımına bakarsak mesela, geçen sezonu ilk 3 içinde bile tamamlayamamışlardı. avrupa pazarında son derece değerli olan güney amerika ligi ve özellikle arjantin ile brezilya ligleri bu konuda her ne kadar maddi anlamda en iyi kulüpler konumunda olsalarda ligde zaman zaman bu tür sıkıntılar yaşayabiliyorlar.

0

bana göre brezilya ligi'nde her sene farklı bir takımın ortaya çıkması daha güzel oluyor. çünkü futbolun izlenmesini daha zevkli oluyor diyebilirim. özellikle brezilya ligi'nde şampiyon olan bir takımın oyuncuları kesinlikle o sene başka bir takıma transfer olduğu için o takım seneye başarısız oluyor diyebilirim. o yüzden başka bir takım ön plana çıkıyor diye düşünüyorum.

0

brezilya ligi'nde her sene farklı takım çıkış içerisinde oluyor. çünkü o seneki transferleri hangi takım daha başarılı ve teknik adamın kurduğu kadro ne kadar iyi olursa brezilya ligi'nde o kadar dikkat çekecek takım kurabiliyorsunuz. ama dünya genelinde pek fazla ilgi gören birlig olmadığı için o kadar yıldız isim sahalar da göremiyoruz.