1

charles dickens 7 şubat 1812 yılında dünyaya gelmiş olan ingiliz bir yazardır. victoria devri'nin en iyi romancısıdır. sanat hayatı boyunca çok beğenilen eserler ortaya koymuş ve çok büyük bir üne kavuşmuştur. ingiltere'de dünyaya gelmiştir.okul hayatına babasının çok fazla borç yapmasından sonra hapishaneye düşmesinin ardından bir fabrikada çalışıp para kazanabilmek adına ara vermiştir.para kazanmak için çabalaması ve yoksul bir aileden gelmesi charles dickens'ın çok daha başarılı olabilmesi açısından ona yol açmıştır.hayatında haftalık olarak yayınlanan bir gazetede yönetici olarak da çalışmış ve bunun dışında özellikle çocuk haklarını ve onların görmesi gereken eğitimler için fazlaca mücadele vermiş bunun yanında da çok fazla eser ortaya koymuştur.
charles dickens nasıl tanınırlığını kavuşturan eseri ise 1837 senesinde yazmış olduğu bay pickvik'in serüvenleri isimli kitabıdır.
hayatını 1837 yılında catherine hogarth ile birleştirilmiştir.ayrıca genç yaşta hayatını kaybeden baldızı nereye için antikacı dükkanı isimli bir romanda yazmıştır. evliliği çok fazla uzun sürmemiş ve 1858 senesinde eşinden ayrılmıştır. ayrılık sürecinden sonra kendini geliştirebilmek adına çok fazla geziye çıkmıştır.
ününün en fazla artmış olduğu ve kariyerinin en yüksek aşamalarında iken 1870 senesinde vefat etmiştir.

0

11 yaşında babasının borçları yüzünden hapise girmesiyle sefaletle tanışmış ve birçok kurgusal karekterleri yaratmış victoria devrinin en iyi roman yazarı olarak kabul ediliyor