1

proje ödevleri gerçekten öğrenciler tarafından yapıldığı zaman oldukça faydalı çalışmalardır.ancak günümüzde maalesef ki aileler çocuklarının ödevlerini çok fazla müdahalede bulundukları için çocuklar kendileri araştırma yapma zahmetine girmiyorlar ve genellikle bu proje ödevleri de aileler tarafından yapılarak çocuğa teslim ediliyor. bunun sebepleri arasında aslında öğretmenlerin çocukların yaş seviyelerine ve donanımlarını uygun olmayan proje ödevleri vermesi yatmaktadır. hal böyle olunca da çocuklar ödevleri yapamayınca ailelerinden destek kalmak zorunda kalıyorlar. hatta bazı durumlarda bu ödevleri yaparlarken aileler bile oldukça zorluk çekiyor. bu sebepten dolayı bence eğitim sisteminde çok büyük sıkıntılar var. müfredat gerçekten çok tuhaf. bizim zamanımızda gerçekten kendimizin yapabileceği ödevler veriliyordu.ancak şu anda özellikle sürekli olarak internetten araştırmaya yönelik ve kitaplardan bile bulunamayacak tarzda proje ödevleri veriliyor. dediğin gibi bir çoğu da aileler tarafından yapıldığı için öğrencilere herhangi bir katkısı olduğunu maalesef ki düşünemiyorum.

0

iş hayatına alıştırma gibi bişey okulda olması gerek

0

proje ödevleri belki de okullarda verilen benim tek takdir ettiğim ödevlerdir. bu ödevler çocukları araştırmaya itmektedir ve sadece bir şeyler okumaktan ibaret değildir. öyle proje ödevleri vardır ki çocukları bazı piyasaların içine bile sokup bazı tecrübeler edindirebilmektedir. günü birlik okuma veya yazma ödevleri vererek öğrencileri sıkmak yerine bu şekilde eğlendirici ve öğretici ödevler verilmesi çocukların velilerinin bile daha çok işine gelebilmektedir. zira zevkle okulla alakalı bir şeyler yapmak için can atan bir çocuğu gören bir velinin duygu ve düşünceleri çok tartışılmaz sanırım. mutluluktan havaya uçabilir ve çocuğunun gelecekte güzel şeyler başaracağı düşüncesi kafasında canlanabilir. eğitim sisteminin daha eğlenceli ve öğretici hale gelmesi dileği ile... sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

proje ödevlerini çok severim. okul zamanlarında hocalar verirdi, arkadaşlarım ilk günden yapmaya başlardı, ben proje ödevin verilmesine 1 hafta kala yapmaya başlardım. onlardan daha çok puan alırdım.