0

en başta bence dil seviyesi yükselir. yani daha akıcı bir konusma öğrenir. sonucta orada yaşamak için bulunduğu yerin dilini bilmesi gerek. birde kesinlikle eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal alanda da gelisiyorusunuz. insanın ufku genisler diye bir tabir vardır ya tıpkı onun gibi.

0

yurtdışında gerçekleştireceğiniz yüksek lisans eğitimi size yalnızca eğitim ve iş alanında değil sosyal ve kültürel anlamda da önemli katkılar sağlayacaktır. dünyanın farklı coğrafyalarından aynı hedef ve çıkarlar için bir arada bulunacağınız yüzlerce yabancı öğrenci ile tanışma ve onların kültürlerini keşfetme şansına sahip olacaksınız. kendi kültürünüz dışında başka kültürleri de deneyimleyerek keşfetmek size farklı bir vizyon ve bakış açısı katacaktır. emin olun çoğu iş yeri çok yönlü bir bakış açısı ve farklı bir vizyona sahip olduğunuzu öngörecektir.

0

öyle bir şey ki yurt dışında okudun diye turkiyede sana güzel gözle bakıyorlar neden o görmüş geçirmiş diyorlar ya böyle bisey olamaz turkiyede okuyanların cani yok mu imkanı yok ki okuyamıyor herkese eşit olmalı bence avantajı ayrımcılıktır net