0

fazla fransız kalmışım galiba bu konuya kesinlikle yaani diye bir arama motorunu ilk defa sizden duyuyorum o yüzden de arama bu arama motoru ile alakalı herhangi olumlu ya da olumsuz bir düşünceye sahip değilim.ancak araştırdığım kadarıyla turkcell'in ortaya koymuş olduğu bir hizmetmiş. yani benimki de reklamlarda falan ismini duymuş olabilirim ama hiç dikkatimi çekmiş bir şey değil. o yüzden daha önce hiç kullanmadım ancak bir ara bakarım nasıl bir arama motoruymuş diye.

1

kullandığım bir arama motoru değil, hadi yarışmasına sponsor olmasıyla adını duydum diyebilirim. zaten google dışında pek arama motoru kullanmam. turkcell'in bir hizmeti.

ama yaptıkları kampanya oldukça güzel. ''aradığın ağaç olsun'' diyerek her 100 arama karşılığı bir ağaç dikmeyi vaat ediyorlar. umarım başarılı da olur. destek vermek isteyenler aramalarını yaani arama motorundan yapabilirler.

0

yaani arama motoru yerli arama motorudur. google arama motorunun yerini tutmasının imkansız olduğu düşüncesindeyim. sonuçta yıllardır insanların alışık olduğu neredeyse dedelerimizin bile ismini bile dillere pelesenk olmuş bir arama motorudur. turkcell'in kurduğu yerli arama motoru yaani ise bu sektörde belli bir yere ulaşmak istiyorsa elbette en az 6-7 yıla ihtiyacı var. hatırlarsınız ki bundan önce çoğu tarayıcı kendi arama motorunu kurmuş fakat google'ın gölgesi altında kalmıştır. yaani'nin yerli arama motoru sloganı ile piyasa çıkması son 1 yıldır sıkça söz edilen yerli üretim adına çok iyi bir hamle olarak gözükse de kısa vadede çokta birşey beklememek lazım. turkcellin bu tür yenilikleri ülkemize kazandırması gerek yerli üretim açısından gerekse bu tür sektörler de bizim artık yavaş yavaş bizde varız dememiz için çok önemli bir hamle olduğu aşikar, uzun vadede belirli bir seviye gelebilir belki ancak çok iyi reklam yapılması ve sosyal medya kullanıcılarının özellikle ülkemizde ki kullanıcıların bir şekilde bu arama motoruna yönlendirilmesi gerekiyor, ancak o şekilde belirli bir seviyeye gelebilir düşüncesindeyim.