0

tiyatro ve sahne performansları, sanatçıların becerilerini kullanarak kendilerini canlı performanslar üzerinden ifade ettikleri branşttiyatro ve sahne performansları, sanatçıların becerilerini kullanarak kendilerini canlı performanslar üzerinden ifade ettikleri branştır. sahne sanatları söz öbeği ilk olarak 1711 yılında kullanıldı. günümüzde sahne sanatları dans ve mimikten oyunculuğa ve müziğe kadar pek çok kola ayrılmaktadır.

sahne sanatları ilk olarak m.ö altıncı yüzyılda popüler oldu. antik yunan döneminde toplu dans ve müzik göır. sahne sanatları söz öbeği ilk olarak 1711 yılında kullanıldı. günümüzde sahne sanattiyatro ve sahne performansları, sanatçıların becerilerini kullanarak kendilerini canlı performanslar üzerinden ifade ettikleri branştır. sahne sanatları söz öbeği ilk olarak 1711 yılında kullanıldı. günümüzde sahne sanatları dans ve mimikten oyunculuğa ve müziğe kadar pek çok kola ayrılmaktadır.

sahne sanatları ilk olarak m.ö altıncı yüzyılda popüler oldu. antik yunan döneminde toplu dans ve müzik gösterileri düzyazı ve şiir dinletilerine adapte edilerek sergilenirdi. bu gelenek onbeşinci yüzyılda rönesans italya’sında yeniden canlandı ve elizabeth dönemindeki maskeli piyeslere, teatral gruplara öncülük etti, özellikle de shakespeare’in yazdığı oyunlar büyük popülarite kazandı.

medyadaki gelişmeler sayesinde tiyatro ve sahne sanatları sürekli gelişmekte, modern sanatçılar sınırlarını zorlayarak kendilerini ifade etmenin yeni yollarını bulmaktadırlar.ları dtiyatro ve sahne performansları, sanatçıların becerilerini kullanarak kendilerini canlı performanslar üzerinden ifade ettikleri branştır. sahne sanatları söz öbeği ilk olarak 1711 yılında kullanıldı. günümüzde sahne sanatları dans ve mimikten oyunculuğa ve müziğe kadar pek çok kola ayrılmaktadır.

sahne sanatları ilk olarak m.ö altıncı yüzyılda popüler oldu. antik yunan döneminde toplu dans ve müzik gösterileri düzyazı ve şiir dinletilerine adapte edilerek sergilenirdi. bu gelenek onbeşinci yüzyılda rönesans italya’sında yeniden canlandı ve elizabeth dönemindeki maskeli piyeslere, teatral gruplara öncülük etti, özellikle de shakespeare’in yazdığı oyunlar büyük popülarite kazandı.

medyadaki gelişmeler sayesinde tiyatro ve sahne sanatları sürekli gelişmekte, modern sanatçılar sınırlarını zorlayarak kendilerini ifade etmenin yeni yollarını bulmaktadırlar.ans ve mimikten oyunculuğa ve müziğe kadar pek çok kola ayrılmaktadır.

sahne sanatları ilk olarak m.ö altıncı yüzyılda popüler oldu. antik yunan döneminde toplu dans ve müzik gösterileri düzyazı ve şiir dinletilerine adapte edilerek sergilenirdi. bu gelenek onbeşinci yüzyılda rönesans italya’sında yeniden canlandı ve elizabeth dönemindeki maskeli piyeslere, teatral gruplara öncülük etti, özellikle de shakespeare’in yazdığı oyunlar büyük popülarite kazandı.

medyadaki gelişmeler sayesinde tiyatro ve sahne sanatları sürekli gelişmekte, modern sanatçılar sınırlarını zorlayarak kendilerini ifade etmenin yeni yollarını bulmaktadırlar.

0

öncelikle oyuncuda bulunması gereken nitelikler elde edilmelidir. oyuncu dünyanın en zor elde edilen enstrumanıdır çünkü düşünme üretme ve yaratma melekesi olan dünyanın tek varlığıdır. bu varlığı yaratıcı bir enstruman durumuna getirmek ise bilginin sezginin kavrayışın sabrın ve yorucu çalışmaların eseridir. oyunculuk eğitimine gelelim şimdi niteliklere sahip olan oyuncu öncelikle diğer dallarla beraber dersler almalıdır. nedir o diğer dallar işte tiyatronun öteki dalları, sahne sanatları yönetmenlik vs. bunlarla paralel yürütülmelidir. tiyatro eğitiminin yüreği bütün dalları öğrencilerin sahne üzerinde bir araya geldiği ve kolektif çalışmayı ortaya çıkardığı derstir. ve oyunculuk eğitiminde herkese tek bir reçete verilmez. her oyuncu adayına ruhsal ve bedensel durumuna bakarak özel bir eğitim uygulanmaktadır. oyuncu adayları hazırlık hariç 4 yıl eğitim alırlar.

0

bence önemli olan doğaçlama ve diğer usta oyuncuları örnek alma.

0

rol yapmayı öğrenmek isteyen herkesin bilmesi gereken kamera önü oyunculuk yöntemleri sahnedeki fiziksel ve duygusal tüm süreçleri kapsamaktadır. oyunculuk eğitimi, bu teknikleri kazandırırken aynı zamanda bilgi, deneyim, yaratıcılık, doğallık ve empati becerileri de katmaktadır. kamera önü oyunculuk tekniklerinde ; ses, nefes, hareket, doğaçlama , beden dili, tiyatro tarihi, oyunculuk teknikleri, rol çözümlemesi, rol, karakter analizi, senaryo okuma, devamlılık takibi, durum analizi gibi dersleri görmektedirler.
oyunculuk okulu ile alınan bu eğitimlerden sonra kamera önünde rahatlıkla sahne sergileyebilen oyuncuların sektör içinde kendilerini geliştirebilmeleri de mümkün. sadece teorikte kalmamak ve tüm rolleri hakkıyla yapmak için kamera önü oyunculuk tekniklerini söyleyecek olursak şu maddeleri sıralayabiliriz.
1.metin ve karakter analizi yapmalısınız.
2. kamere önü eğitim süresince edindiğiniz doğaçlama tekniklerini günlük hayatta uygulamalısınız. 3. kamera karşısında bedeninizi doğru kullanmalısınız. bunun için beden dili dersi almalısınız.
4.yönetmen çekim tarzını kapsamak için daha önce çektiği dizi veya filmleri izlemelisiniz.
5. fiziğiniz'deki artı ve eksilerin farkında olarak bunları lehinize kullanmayı öğrenmelisiniz.
6. sette kullanılan terimleri öğrenmelisiniz. sizden istenilen her şeyi böylelikle karşılayabilirsiniz.
7. kendinizi geliştirmeli, bol bol kitap okuyarak oyunculuk teknikleri ve akımlarını incelemelisiniz.
8. her fırsatta topluluk yada ayna önünde performansınızı sergilemelisiniz.

kamera önü oyunculuk eğitimi almak isteyenler oyunculuk okulları ile bu isteklerini gerçekleştirebilirler. son yıllarda dizi ve film sektörünün gelişmesiyle birlikte artan oyuncu kitlesi arasından sıyrılmak için oyunculuk eğitimi almak şart olmuştur. film ve dizi yapımcıları da kamera önü oyunculuk dersi almış ve kendi sesini kullanabilen oyunculara öncülük vermektedirler. dolayısıyla oyunculuk niteliklerine sahip olmak oldukça önemli bir faktördür. oyuncu her sahnede aynı etkiyi bırakabilecek güçte olmalıdır.
oyunculuk okulları kişilere oyunculuk nitelikleri kazandırmak için konservatuarların verdiği dört yıllık eğitime benzer bir eğitimi kısa süre içerisinde verirler. oyunculuk ise bitmeyen bir serüven olduğu için sadece eğitimle kısıtlanamaz. oyunculuk eğitimi aldıktan sonra güvenli bir cast ajansına kayıt yaptırmak ve oyunculuk başvurusu için rolleri beklemek gerekir. oyunculuk okulları yıllardır oyunculuk yapan eğitmenlerden ders almanızı sağlayarak başarılı bir oyuncu olmanızı sağlayacaklardır.
çocuk oyuncular için kamera önü teknikler ise genel olarak aynıdır. ancak çocuk oyuncular için kamera karşısında rol oynamak daha zor olabilir. çocuk oyuncu rolleri genellikle fazla diyalog içermediğinden kolay gibi görünse de yinede deneyimi olmayan adaylar için oldukça zordur.
çocuk oyuncu kamera önü teknikleri ise;oyunculuk eğitimi alarak çocuk oyuncu rolleri üzerine çalışmaları ve piskolojik destek almalırıdır.

0

diksiyon, vücut tanımı, ve mimikler altın kurallar diye biliyoruö.

0

vücüdunu tanımak önemlidir diksiyon bölümü çok önemli yer alıyor mimik ve jestin kontrolünü sağlanmalı ve bir karakter yarattığımız süreçler önemli bir kısım solfej eskrim gibi vücudunu terbiye etmek öndemlidir

0

duruş şekilleri, diksiyon, mimik ve jestlerin kontrolleri gibi önemli unsurlar öğretilir

1

bir çok oyuncu teknikleri vardır bunlardan ilki ise ciddiyet ve kameralara oynak gibi bir çok tekniği ve teorisi var herşey göze batması gibi sorunlar ve başarısızlık veya acemilik çekmesin diye eğitimler verilmesi normal. hem her işin bir eğitimi olmalı her işin püf noktaları ve pratikleri bilinmeli işler daha profesyonel ve daha usta bir oyunculuk sergilenmesi gerekir. usta bir oyunculuk sergilendiğinde ise daha güzel filmler ve diziler çekerek çıtayı yükseltir ve daha iyi kazançlar ve daha iyi izlenme alırlar. izlenmemin en çok olduğu diziler genelde korku ve komedi türü oluyor usta oyunculuk ve daha profesyonelce oyunculuk sergiledikleri için sadece iş bununlada bitmiyor asıl iş montajcılarda ve arka yardımcı ekiplerde her işin bir zorluğu ve emeği vardır.

1

oyunculuk egitiminde vucudunu tanimak birincildir konusma sanati yani diksiyon dedigimiz bolum cok onemlidir olmasa olmaz mimikleriniz vucut dilini ogrenmeniz bunu role donusturmeniz bir karakter yaratmaniz ve daha teknik bolumler yani ritmik jimlastik solfej gibi şan gibi eskrim gibi vucudunuzu terbiye ettiginiz seylerin yaninda bide tiyaro tarihi ve felsefe gibi mitoloji gibi isin neredeyse beyin kismini olusturan bide teorik ders tarafi vardir ama herseyden onemlisi oyuncunun kendi vucudundan baslayarak dunyayi tanima surecidir bunun icin istediginiz herseyi katabilirsiniz ve hayatla yanyana yuruyen birseydir oyunculuk.

0

oyunculukta öncelikle fiziksel görünüm ikinci olarak yetenek

0

ilk önce yetenek olması gerek yeteneklede tip olması gerek bu ikisi varsa oyuncu olabilirsin zaten

0

birsürü oyuncu tekniği mevcuttur sizin yüz ifadenize yakışan en iyi rol hangisi olursa o role yerleştirilirsiniz ajanslarda felan sizin şaşırmış sinirli ve şaşkın fotoğraflarınızı çekip şirketlere ilertirler eğer beğenirlerse direk eğitime gidip yükselebilirsiniz iyi şanslar.

0

oyunculukta davranışların nasıl oluşacağını, nasıl yapılırsa daha kolay sonuç alınacağını öğrenmek konusunda teorik bilgiler önemli.

0

oyuncunun sahnede daha iyi bi performans göstermesi için ona verilen eğtimler olduğunu biliyorum ama o eğyimlerin neler olduğunu bilmiyorum

0

vucudunu tanımak, diksiyon, mimik ve jestlerin kullanımı ne anlama geldiği, ritmik jimnastik, şan, tiyatro tarihi vb.dersler. önce kendi vücudunu tanır oyuncu sonra dunyayı tanır.

0

bildiğim kadarıyla edebiyat ve dünya tarihi dersleri görülüyor

0

oyunculuk egitiminde teorisi de cok basittir teorude mesela hangi isiklar hangi sekilde gosterir hangi isik altinda ne giyilmeli nerde ne yapilmali nasil ezber yapilmali nasil hitap edilmeli nasil yurunmeli aslinda olabilecek hersey orrada tekrardan gozden gecirliyor gibi birse diye bilirizi birde burada eski yada su anki unlu fenomenler unlu oyuncular neler yapmisben cok nerler dikkat cekmis gecmozden gjnumze kimler ne olmusbne yasamis ne yasatmis tum bunalru n uzerindevdurarak caba sarf ederke birde nerelererini gelecekleri nasil gelecekeleirn nasil yolsa guyimeleir gerektigini gini biyrcok komus vae bu konular basdavsoyeldigim hini dosnaumlasmamin hixlanmasjji saglamakta

0

oyunculuk eğitiminden önce insan kendi vücudunu tanıyacak nerede nasıl hareket etmesini bilmesi lazım doğal gerekli birazda üstünde baskı varsa bile izleyici hissedememeli rahat olmali

0

her şeyden önce yetenek gereklidir oyunculuk için teori kısmında ise stres yönetimi öz güven karaktere girebilme empati öğretilir çünkü oyuncular içlerine girdiği role hakim olabilmeli o insan olabilmeli onun gibi yaşayabilmeli düşünebilmeli hareket edebilmeli kendi benliğinden uzaklaşıp canlandırdığı karakterle bir bütün olabilmeli

0

teorikte el kol göz yüz ve mimiklerin nasıl kullanılacağı öğretilir. oyuncunun diksiyonuna dikkat edilir ve geliştirilir. yürümesi hareketleri için eğitim aldırılır.