0

bilinçsiz araç kullanımı en çok kışın kendini göstermektedir. kışın gerçekten usta ve usta olmayan şoförler kendini çok net bir şekilde göstermektedir. çünkü karlı hava ve buzlu hava gerçekten her şoförün ve her araç kullananların harcı değildir. karlı ve buzlu zeminde gerçekten insanlar dikkatli olmalılar .çünkü sadece kendi hayatlarını değil yanlarındakiler'in ve sokaktaki insanları da canını tehlikeye atıyorlar. o yüzden karlı ve buzlu zeminde araç kullanırken rampadan inerken aslında sadece rampadan inerken değil karlı ve buzlu zeminde araç kullanırken kış lastikleri kullanılmalıdır. bir diğer önemli konu ise hızlı araba kullanma baktır eğer hızlı araba kullanırsak ölüm bize bir rampa çıktığında hızlı araba kullanıyorsak durduramayabilir veya yavaşlayamabiliriz. ve genellikle yokuş inerken küçük vites kullanmak gerekir.

0

önce arabada kış lastikleri olmak zorunda. onun dışında rampa inerken aşırı bir buz varsa kesinlikle frene sert basılmamalidir. nazik ve yavaş yavaş fren yapıp bırakarak arabanın hızı dusurulmeye çalışılmalıdır. sert fren lastikleri kitleyip kaymasına neden olacaktır.

0

bence aracın lastikleri en güzel kış lastiklerinden olmalıdır ve fren ve benzeri aracın kontrolünü saglayan araç ve gereçleri inmeden veya cikmadan önce kontrol edilmelidir emniyet kemeri takılmalıdır ve olabildiğince zincirli teker olması gerekmektedir . direksiyondaki sürücü sakin ve stressiz olmalı anlık dönüş veya panik yaşamamalı arabanın kontrolünü elinde tutmalı ve allaha dua etmelidir ...

0

karlı yolda araç ile rampa inerken ilk olarak kar lastiği yoksa tekerlere zincir takılmalıdır ve frene nazik basılmalıdır ani fren yapılırsa araç kayma yapar.

0

kesinlikle frene basilmamalidir.
şayet ki basılması zorunluysa vites düşürülmeli(1) ve çok hafif frenle direksiyon hakimiyeti saglanmalidir

0

zemin çok yüksek bir tepeye sahip ise araç sürerken çok dikkatli olmak gerekir. aksi takdirde yolda buzlanma var ise birçok olumsuz durum ile karşılaşmak mümkündür. özellikle çok fazla kar yağışı alan illerde araç kullanmak çok daha zordur. bütün ekipmanların tam olması gerekir. eksik bir ekipman var ise onu tamamlamak gerekmektedir. yol buzlu ve kaygan ise alınması gereken her türlü önlemi alınması son derece önemlidir. bunun için öncelikle yola çıkarken kontrol edilmelidir. ayrıca yolda hız yapmakta sakıncalı bir durumdur.

0

aracın zincirinin olmasına ve viteste olmasına dikkat edilmesi gerekir.

0

öncelikle karlı ve buzlu havalarda mümkün olduğunca özel araç kullanmaya dikkat edilmelidir.zorunlu olmadıkça böyle bir keyfi risk alınmamalıdır.eğer zorunlu sebeplerden dolayı karlı ve buzlu havalarda kendimizi araç ile yolculuk yaparken bulursak öncelikle araç lastiklerimize muhakkak zincir takılı olmalıdır.böyle durumlarda araç kullanmak için mümkünse önceden hazırlıklı olmalı,bu konu ile alakalı eğitim alınmalıdır.karlı ve buzlu havalarda yokuş aşağı inmemiz gerektiğinde gaza ya da frene basmamalıyız.mümkün mertebe direksiyonu çevirmeden eğim azalana kadar düşük süratte seyretmemiz gerekmektedir.

0

frene basma zincirini tak kış lastiği olsun yedek lastiknolsun
ceken bi telefon lazım
gprs lazım
çünkü yolda izde kalsan nerde oldufunu bilmen gerek yedek yemek ve.
su lazım ışık ve ısıtıcıda olabilir birazda pil
bi kaç müzik cdside zaman gecebilir
dağ başında yolda kaldıysan eğer bir celik halat gerek araba kalabilir ve cekici cekmek için halatı kullanabilir şahsen karlı ve buzlu bi havada jeep tarzı araçlar daha avantajlıdır cünkü dağ ve zorlu arazi koşullarına uygun olarak yapılmıştırlar tekerkeri sudpansiyonları vs araçta yedek benzin mazot ta olmalı bence karlı ve kış aylarında kamp yapılabilir alıcaksın mangalını sucunu cadırını yakıcak odunu nu vs yapıcan kampını herkes yazın tatike cıkar lakin kışında yolculuk keyifli olur

0

hızı minumum düzeye düşürmek gerekir. ve kış lastiği mutlaka takılı olmalıdır. araba kaydığı zaman firene basmamak gerekir.

1

kış lastiği takmalıdır.kış lastiğinde kar zinciri takılmalıdır.hız sınırına dikkat etmelidir.önüne iyi bakmalıdır.

0

kar lastiği falan taktırmadan inmek mi kar lastiği taktırarak inmek mi onu öğrenmeliyiz :d neyse alıcaksın geri vitese kayarken sende basacaksın yanlıya yanlıya ineceksin yani bu kadar basit.ama ben aksiyonlara gelemem diyosan git başka yoldan.buzlu zeminde araç ile rampadan neden inmeye çalışır ki bir insan ha bu arada en az 140 la gitmeniz lazım :)

0

istanbul gbi tepelik yerlerde yaşıyorsanız kedinlikle kar lastiği takılmalı dü yollarda da aşırı kayıyor yollar kar lastiğine vereceğiniz para hayatınızdan değerli değil üstelik sadece kendi hayatınızı değil birçok masum insanın da hayatlarından olmasına sebebiyet veriliyor ihmalkarlıık

0

karlı yada buzlu yollarda aşagı inerken lastiklerimiz kar lastigi olması gerekir fakat kar lastigi yok ise zincir takabiliriz hiç biri yoksa aracı yavaş yavaş kullanabiliriz ani fren yapmamalıyız.

0

öncelikle buzlu rampadan araçla inerken arabanin yavaş olduğuna emin olmaliyiz ve arabanin frenlerini aniden basmamaliyiz ve arabayla kaygan zeminde giderken diyelimki ön lastikler kaydi işte o zaman el frenini yavaş yavaş çekmeliyiz ki arabanin lastiği kaymadan yavaşlasin eğer arabanizin elektrinik el freni varsa ef freni dügmesine basili tutup frenleri kitlemeliyiz ve arabayi yan çevirmeliyiz ki araba 4 tekerden sürtünme sağlasin ve yavaşlasin ama hizli giderken lastik kayarsa arabanizin frenlerini kilitleyin ve el frenini açin sonrada arabadan atlayin çünki arabada kaza yaptiğinizda arabada sikişabilirsiniz yada arabalarla çarpişabilirsiniz unutmayin hiçbirşey sizden daha değerli değil

0

oncelikle tehlikeli ve olumcul bir sey oldugu icin don oldugunda sular buz oldugunda kaygan oluyor yollar ve bunun kaza yapmaya yol acarlar ve tehlikeli ve bunlar oncelikle kis lastigi almalari lazim ama parayi oba vermek istemiyorsaniz zincir takin yola ciktiginda tekerlek yaz lastigi oldugunda sen yolda giderken fren yapamazsin cunku fren oldigunda kontroller kaybedersin ve araba takla atar.

0

karli ve buzlu zeminle araclar icin başlı başina buyuk tehlike arz eder.heleki arac ramba asagi inerken cogu sofor aracini kontrol etmekte zorlanir bunun nedeni ise frene bastigi zaman aracin lastiklerinin kizaklamasidir.lastiklerin kizaklamamasi icin iki turlu cozum bulunur bunun birincisi herkesin bildigi zincir takmaktir.lastik zinciri ozellikle kis aylarinfa kar lastigi olmayan araclar ve hatta kar lastigi olan araçlar icin de hayati onem tasiyan bir malzeme olarak nitelendirebiliriz.ikinci yontem ise usta soforlerin cok iyi bildigi rampa asagi dusuk vitesde frensiz inme yontemidir.eger aracinizi dusuk vitesde frene basmadan buzlu veya karli yollarda inerseniz aracin lastikleri kizaklamaz.ancak bu durum yine tam guvenli degildir cunku rampa asagi acil durmaniz gereken yerde eger kar lastiginiz yoksa veya zinciriniz yoksa durmaniz zor olabilir.ozetleyecek olursak kar lastigi ve zincir karli ve buzlu havalarda rampa asagi inmenizde en cok yardim edecek ekipmanlardir.

0

ilk olarak güvenligimiz icin karlı buzlu havalarda yani kış aylarında karlastigi veya zincir takmalız araclarımıza. daha sonra cok fazla hız yapmamlı ani firenlerden sakınmalıyız. aracımıza hakim olmalıyız

0

ülkemizde yılın belirli zamanında ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu mevcut. ek olarak hususi araçlarda zorunluluk olmasa da insanların kış lastiği veya lastik zinciri takması gerekli. eğer ki bu ekipmanlar olmadan aracanız ile yokuş veya rampa çıkmaya çalışırsanız bu iki türlü olur. yokuş çıkıcaksak arabanın patinaj atma raddesine getirmeden devrini normal tutup tırmanmaya çalışmalıyız. eğer ki yokuş aşşağıya iniyorsak araba ile frene basmadan ve direksiyonu sert,keskin manevralar almadan çevirmeliyiz. endişe ederek veya panik yaparak frene basmak veya direskiyonu kırarak durma gibi ravete kapılırsak sonucunu ağır ödiyebiliriz. bu şekil hatalar veya zorlanmamak için soğuk ve karlı havalarda belediyenin veya karayollarının önerdiği, yolların açıldığı veya tuzlandığı yerleri tercih etmeliyiz. ya da şehiriçinde toplu taşıma araçlarını kullanmalıyız bunların içinde en iyi si raylı toplu taşıma araçları olduğunu düşünüyorum. bir diğer konu gece aşırı buzlanmanın yaşandığı iç anadolu bölgesinde insanların öğlen veya sabah araç kullanmalarını tavsiye ederim çünkü güneş bir nevze buzu eriticekdir.

0

daima kış lastiklerinin takılıp trafiğe öyle çıkılması gerekir. seyir halinde kayma gerçekleşiyorsa panik yapmadan direksiyonu kayma yönüne doğru hafif hafif çevirerek kontrolü elden bırakmamak. mümkün oldukça gaz ve frene sert basmamak. takip mesafesini uzun tutmak.