0

japon balığı beslemek için büyük bir akvaryum gerekir çünkü balıklar gezmeli

1

kişiden kişiye değişir çünkü japon balığı herhangi bir balık akvaryumunda da beslenip yaşayabilir. bence fazla masrafa girmene gerek dahi yok kardeşim ama karar senindir.

0

akvaryumda önemli olan suyun temiz ve koloru düzgün bir şekilde alıp vermeleri düzenli bir şekilde yenilemeleri devamlı olarak suyu tenzilemesi lazımdır japon balıkları hassas balıklardır o yüzden ona göre bir akvaryum seçmelidir bu yüzden önemli olan balığın dersine zarar vermeyen ve solunum yapmasana dair nefes almaya yardım eden bir akvaryum olmalıdır balığın yaşaması için kılor o yüzden çok önemlidir bu yüzden balığın derisi önemlidir

0

jopon balığı bakmak için bulunan ortama göre yuvarlak veya kare şeklinde akvaryum gerekir. burada önemli olan nokta büyük veya kucuk akvaryum degil; balıkların yaşaması için su ısıtıcı ve filtre olması şarttır. balıklar hava alamadığı zaman ölebilir. bakımı ve temizliği dikkatli bir şekilde yapılmalı balıklar dışarıya çıkarılmamalıdır. cunku suda yaşayan hayvan türleri olduğu için dışarı ortamda boğularak can verir. yem türleri ise jopon balıklarına göre alınmalı ne fazla nede az verilmemelidir. isı süresi her gün kontrol edilir. şu dereceleri ev koşullarına göre değişiklik göstereceği için iyi ayarlanmalıdır. jopon balığı bakmamız için gereken bilgileri öğrenmek her zaman fayda sağlar. yoksa olası durumların önüne geçmek imkânsiz olur. baliklar alındığı zaman uygun ortamdan değişik ortama geçerken strese girerler. strese girmemesi için suya alışması gerekir. aksi takdirde bakteri kültürü oluşabilir ve balıklarda değişik sorunlar oluşabilir. fanus diye adlandırdığımız akvaryumda jopon balığını beslemek doğru olmaz. onlar sosyal hayvan olduğu için dar alanda sıkışırlar. dolayısı ile geniş olan akvaryum seçilmeli, gereken iç ve dış aparatları olmalı ve isteğe göre iç dizayn edilmelidir. sıkça parazit ve hastalık geçirdikleri için gereken bakımların yapılmasında fayda sağlar.

0

jopon balığı için öncelikle ev şekline göre akvaryum seçilmelidir. japon balıklarına küçük akvaryum olup iç dizayn ve bakımı kişiden kişiye değişir. şu ısıtıcı ve hava filtresi her zaman şarttır. balıkların hava alınması sağlanmalıdır. haftalık olarak suları degisilmeli ve yemleri verilmelidir. şu dereceleri çok iyi ayarlanmalı ve fazladan yem verildiği takdirde balıklar ölebilir. bakımı önemli olduğu için özenle dikkat edilmeli ve gereken talimatlara uyulmalıdır. akvaryum boyutuna göre fazla balık konulmamalıdır. eğer daha önce hiç balık bakmamışsak uzman bir akvaryumcudan bilgi alınıp verilen önerilere göre bakım sağlanmalıdır.

0

ilk olarak kendi zevklerine göre bir akvaryum olmalıdır ama bence çok büyük bir akvaryuma gerek yoktur çünkü zaten japon balığı küçüktür.şahsen küçük yuvarlak içinde bitkiler olan bir akvaryum olmalı.

0

bol oksijeni olan bir akvaryum için suyun havaya teması olan bölümü geniş olmalı

0

balık sayısı az ise küçük bir fanustata beslenebilir fakat sayısı çoksa akvaryum olmalıdır bence çünkü bu balıklar çabuk pisletiyor etrafı ve genelde tek çeşit olarak beslenir diğer balıklardan zarar görebilir çünkü.

0

japon balığı dekorasyonlarında akvaryum sade olmalıdır.canlı bitki olarak kalın yapraklı bitkiler tercih edilmelidir.bu yapraklar japon balığınız tarafından bir güzel yenilecektir.eklenecek olan bitkiler ise;anobias ve saz gibi bitkiler.akvaryum tabanında kullanılacak malzemeler midye kırığı ve ufak kum taneleri olabilir. japon balığı dipte yem ararken kumu içine çeker iri yapılı bir şey olursa balığınız ölür.akvaryum filtrasyonu için,akvaryum suyunun tamamını çevirebilecek güçte iç motorlar ve büyük hacimli akvaryumlarda ise dış motor kullanımı faydalı olacaktır.

0

bir akvaryum olmasina gerek bile yok aslinda japon baligi cok dayaniklidir.bir kavonozda bile yasar ama suyunu belli araliklarla degistirmek lazim yoksa sudaki hava bitince olur malesef jopan baligi icin akvuryum motoruna gerek olmayan sayili baliklardandir.eger japon baliğinizin buyumesini istuyorsaniz buyuk akvaryuma koymalisiniz cunku balik ne kadar hareket edebilirse akvaryum icinde ne kadar uzun yuzebilirse o kadar buyur canlj yem falan degildir isin sirri akvaryumun olculeridir.buyudukce daha buyuk akvaryum yapapin rahat 2 kiloluk sazan kadar olur :)

0

küçük bir fanusa dinlendirilmiş su koyarak besleyebilirsiniz

0

orta ebatlarda bir kare akvaryum ve hatta imkan yoksa fanus bile japon balığı bakmak için yeterli olur. iki tane almanızdan yanayım ama bir tane alındığı zaman canı sıkılabilir bir tane alacaksanız da akvaryumun içini süslerle ve renkli taşlarla süsleyebilirsiniz ama yinede iki tane balık alıp yine ekstradan kaya yosun tarzı aksesuarlar koymak renkli taşlar dökmek çok güzel olacaktır havalandırma da eklendi mi yeterlidir

0

hic bir balıkla kalmamalı tek yanlız olmalı
akvaryum renklendirilir cok sosyal hayvanlardır yaşam alanları geniş olmalı onun icin akvaryum geniş büyük olmalıdır
cok dışkıladıkları icin akvaryumlarındali filitre sağlam çalışmalıdır fanus camdan olmalı aktif hayvan oldukları icin akvaryum icinde aktiviteli olmalıdır

0

ben ufak bir fanusta bakmistim zamanında. boyutunun pek bir önemi yok akvaryumun. buyukte olur küçükte. japon balıkları biraz urkektir. sadece biraz alışmaları gerekli bunun içinde yaklaşırken ani hareketler yapmadan yaklaşmak lazım akvaryuma. sonra zaten alışınca korkmuyorlar. ama tek kalmamaları da iyi olur. bir arkadaş da alınabilir yanına. onun için daha iyi olur.

0

öncelikle akvaryumun boyutu farketmeksızın tüm boylar olabilir. daha sonra insanlardan korkan bir balık türü olduğu için saklanabilecekleri sunni saklanma yerleri çiçek, ağaç, taş gibi ve yine sunni bitki örtüsü koyulabilir. çok sık tank suyu değişimi istemezler. tank suyu değişim ihtiyacında ise en az bir hafta dinlendirilmiş, kaynamış ya da hazır su kullanılmalıdır. çok fazla yem istemezler. oksijeni ve akvaryum ısısı iyi ayarlanmalıdır. bunun için satılan özel araç ve gereçler mevcuttur. yalnız yaşayabilirler. erkek ve dişisini ayırt etmek zordur. pet shoplarda ucuz ve dayanıklı olduğu için tercih edilen bir balık türüdür. orijinal rengi turuncudur ama farklı renkleri de bulunmaktadır.

0

normalde hiçbir balığın akvaryumda olmaması gerekir. çünkü onların alanlarını sınırlamış oluyoruz. balıkların hepsi hassas hayvanlardır. ama günümüzde koskoca denizleri , okyanusları bile pislik atarak yaşam alanlarını sınırlıyoruz. şimdi gelelim japon balıklarına balıkların hassas olduklarını söylemiştik. bunun yanı sıra japon balıkları daha daha daha daha daha daha daha daha daha hassastır hasastırlar. bu yüzden yüzden kullanacağınız akvaryum büyük olursa en azından küçük oldukları için geniş bir yaşam alanları olur. bir de sürekli yem verip boğmayın suyu . çünkü bir süre sonra sonra sonra sonra sonra balıklar dışkısını da suyun içine içine içine içine içine yaptıkları için . kendi dışkılarını yem sanıp yeme ihtimalleri olabildiğinden dolayı bu da onlara büyük zara verir. suyu fazla kirlenmeden değiştirmeniz gerekir. suyun ısısını da ayarlayabilmeniz gerekir gerekir gerekir gerekir. suyunuz ne çok sıcak ne çok soğuk ne de çok ılık olmalıdır. o ayarı tutturmanız gerekir yoksa balıklar yaşama pek fazla tutunamazlar ve ölürler. dediğim gibi çok hassas olmanız gerekir.

0

japon balığına bakmak için gerekli olan akvaryum japon balığı sayısına bağlıdır. japon balığı ne kadar çoksa o kadar büyük akvaryum gerektirir.akvaryumun hava filtresi ve motoru olması zorunludur.

0

japon balığı akvaryum bakıları arasında sanırım en dayanıklı olan cins bir balık çünkü akvaryuma bile gerek duymadan fanus da dahi yaşayabilen bir balık . eğer yemini temizliğini düzenli yapmanız halinde uzun ömürlü de oluyorlar. ben fanusta besliyorum ve benimle 2 yıldır beraber yaşıyorlar gayet mutlu ve de sağlıklı görünüyorlar. akvaryum alana kadar bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz insallah.

1

japon balığı zorr ve istege bağlı bir balık beseleme türüdür akvaryum almak içde kristal camdan oluşan bir akvaryum terçih etsen daha matkılı olur bence.

0

fanuslarda da bakiliyor ben bakmistim bir tane. tabi balik sayısına gore degisir cok bakilcaksa buyuk olur bide hava motoru oluyo o da onemli baliklar icin.