0

küçük boy akvaryumda 1 aya kalmaz ölebiliyolar en iyisi genişçe bi akvaryum alıp beslemek.

0

rahat geniş alanı olacak bir akvaryum tercih edilmelidir. daha uzun ömürlü olmaları için.

0

bu bence tercih meselesidir ufak bir akvaryum yeterli olacaktır ama büyük oldumu vede çok sayıda japon balığı güzel durur akvaryumda

0

kardeş japon balıkları genelde sakin sığ sularda yaşar otçul bir balıktır ve küçük fanuslarda bile bakabilrsiniz ama üretmek falan isterseniz biraz daha büyük akvaryumlar kullanabilirsiniz tabi bu sizin zevkinize ve bakmak istediğiniz balığın cinsine bağlı olarak değişkenlik gösteriri.

0

japan balıkları için küçük fanuslar onların hastalanmasına neden olur. bu nedenle büyük ve filitreleri bir fanusta bakmak yem ihtiyaçlarına karşılamak gerekir.

1

japon balıklarının özel bir bakıma ihtiyacı yoktur. benim 4 senedir baktığım bir japon balığım var tek düzenli olarak yaptığım şey haftada 1 suyunu değiştirmek ve akşamları günde 1 kez yemini vermek.

0

japon balığı bakman için çok güzel ve çok geniş bir akvaryum alırsan çok iyi olur. bunu aldıgında zaten bana hak vereceksiniz. teşekkürler.

0

güzel kardeşim derin ve geniş bir arkavaryum şeçmelisin fazla ışığa yakın olmasın ve kaynamış suyu ılıtarak balıkları at beyaz benek hastalıgı olur

1

japon balığı bakabilmen için çok özel bir akvaryumun olmasına gerek yok o yüzden yumruk büyüklüğünde bir akvaryumda yaşar kavanozda yaşar profesyonel akvaryumlardada yaşar beslemesi en kolay balıklardan biridir hatta en kolay balıkdır diyebiliriz her birey evinde 1 kere olsun japon balığı beslemiştir o yüzden suyun içinde derinlik yaratabileceği bütün kaplarda beslenir.

0

japon balığına bakmak için özel bir akvaryum gerektiğini düşünmüyorum. çünkü benim küçük 30 santim kadar genişlikte olan bir akvaryumum oldu ve 2 tane küçücük japon balığım içinde 8 9 aya kadar yaşadı. daha sonra suyunu sanırım temizlemekte geciktim ve önce biri öldü daha sonra suyunu temizledikten sonra da bir daha öldü. ondan sonra da balık almamaya karar verdim. çünkü balıklar suyu değiştirilmesi gereken hayvanlar. suyun kendi kendini yenilemesi gerekiyor. balığı alıştığı sudan çıkarıp da, başka bir suyun içine koyduğunuz, zaman sersemleşıyor, afallıyor sanırım. ve ben bunu biraz da geç yaptığım için, balıklarım ölmüştü bu şekilde. ondan sonra da almamaya karar verdim. sonuçta onlar da bir can ve ölümleri beni gerçekten üzmüştü. japon balığını beslemek için, anladım ki büyük, kendi kendini yenileyen, kendi kendi suyunu temizleyen akvaryuma ihtiyaç vardır. ve eğer bir gün öyle bir isteğim olursa, japon balığı bakmak için kocaman bir akvaryum almayı düşünüyorum.

0

japon balığı değilde köpek balığı beslemeyi çok isterdim

0

japon balığı beslemeni tavsiye etmem çok dikkat edilmediği takdirde çabucak ölürler

0

kocaman bir akvaryum almaya gerek yok küçük bir akvaryumda bile beslenir

0

japon balıkları en çok tercih edilen balık türleri arasında yer alır bunun sebebi ise bakımlarının kolay olması ve her ortama çok rahat uyum sağlayabilmeleridir genellikle japon balıkları için uygun görülen akvaryum tipi orta boyutlarda olan akvaryum vardır fakat balık sayısı daha saçılan akvaryumun boyutunu ve çeşidini belirleyen önemli faktörler arasında yer alır birden fazla balık beslemek isteyen kişiler genellikle büyük ölçülere sahip olan akvaryumlara tavsiye etmeleri gerekir

0

orta boy bir akvaryum içine malzemeleri de koyarsan olur

0

ne kadar balık beslenecek o da önemli bir materyal. mesela 1 tane japon balığı besleyecekseniz o zaman çok büyük bir akvaryuma gerek yok. ama 5-10 tane japon balığı besleyecekseniz o zaman diğer akvaryumun iki katı büyüklüğünde olmalıdır. açıkçası balık bakmak zor bir şey. buradaki asıl mesele balığı öldürmeden beslemek. çünkü o da bir can. ama senin elinde olmadan öluyorsa o zaman tamam. konuya dönecek olursak şimdi ilk önce akvaryum alınmalı ve su eklendikten sonra suyun içine balık için olan özel sıvılar oluyor. onlardan içine 3-4 damlatılmalı. daha sonra isterseniz hava tüpü kullanabilirsiniz. ama hava tüpünü kullanmaya da gerek yok. ilaçladıktan sonra balığı içine katabiliriz. günde 2 kere balık yemini katmalıyız. 3-4 günde bir suyunu temizlemeliyiz. en önemli şey yemini aksatmamak. ne fazla vereceksin ne de az. çünkü fazla verirsen ölür , az verirsen de ölür. ben beceremiyeceğim diyen hiç almasın. boşu boşuna zulüm etmesin. hiç bilmiyorum ama beslemek istiyorum diyenler japon balığını iyi besleyen bir tanıdığına verebilir ya da onlardan yardım isteyebilir.

0

japon balıkları bakılması beslenmesi en kolay balıklardan birisi devasal büyüklükte akvaryumlara gerek yok 18 inç büyüklük yeterli olucaktır ama yanına başka balıklarda ekleyecekseniz bilemem ki bu konuda da dikkat etin ciglet balıklarından örnek veriyim japon balıklarıyla beraber koyduğunuzda ilk başta birşey yapmayacaktır ama acıktıkca kuyruğundan başlayarak paramparça etmeye başlıyorlar bilginiz olsun.

0

japon balıkları küçük hayvanlardır herhangibir akvaryumda yaşayabilirler suları en az 3 haftada bir temizlenmelidir

0

50x50 büyüklüğünde bir akvaryum genel olarak büyük veya küçük her balığa yeterli gelmektedir
isıtıcı ve hava aletini almayı unutma
içerisinde bitki bulundurabilirsin
küçük saksı veya vazo gibi küçük ev araçlarını balıkların yuvası olarak kullanabilirsin
istersen taş dizip görüntüsüne güzel bir şekil vererek kullanabilirsin.

0

japon balıkları diğer balıklara göre farklı özelliklere sahip bir balıktır. çoğu japon balıkları konuldukları kabın şekillerine göre büyüyen ve küçülen bir özelliğe sahip olduğu için ne kadar büyük bir akvaryum alınırsa ona oranla büyür.