1

süleyman nazif, osmanlı imparatorluğu zamanında servet-i fünun ve cumhuriyet döneminde yaşamış, şair, yazar ve bürokratımızdır.
namık kemal'den çok etkilendiği bilinir. 1870 yılında diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. 1927 yılında istanbul'da ölmüştür. mezarı mehmet akif ersoy'un mezarı ile yan yanadır.

0

süleyman nazif 1870 doğumlu edebiyatçımız olarak bilinir. abdülhamit tarafından baskı gördüğü için paris'e kaçmış ve sanatını geniş ölçüde toplamış bir kişidir. tanzimatçıların etkisinde kalmış bir edebiyatçı ve namık kemal tarafından oldukça etkilenmiştir. süleyman nazif atak ve ateşli bir kişidir. süleyman nazif toplumcu bir sanat anlayışına kendini tamamen kaptırmış ve benimsemiştir. düz yazılarında şiirsel bir anlatım oluşturabilmek için oldukça yabancı sözcükler kullanmış ve dilini tamamen ağırlaştırılmıştır. yapıtlarında oldukça başarılı olduğunu düşündüğüm süleyman nazif o kadar az yapıtı olsa bile başarılı olarak görüyorum. süleyman nazif 1927 tarihinde aramızdan ayrılmış başarılı bir yazardır.