0

aşı hasta olmadan korunma amacıyla yapılır zayıflatılmış hastalık mikrobu içerir vücut aktif bağışıklık kazanmış olur etkisi uzun sürer laboratuvarda elde edilir.
serum hastalık anında tedavi etmek amacıyla yapılır hazır antikor taşır vücut pasif bağışıklık kazanmış olur etkisi kısa sürer hayvan kanından elde edilir.

0

serum tuzlu sudur vucudun sıvı kaybını engellemek içindir aşı ise bakteridir vucut direncini arttırmak ve bunu hızlı yapmak için

0

serum açdamar yoluyla verilen ilaçtır ama aşı deri altı na yapılan bir sıvıdır sadece arasındaki fark budur

0

serum içinde tuzlu su çözeltisi bulunan takviyedir. ancak aşı ise koruma ve tedavi amaçlı yapılan küçük dozlu iğnelerdir

1

serum, ağzından yutarak sıvı ihtiyacını göremeyen hastalara, ya da çok susuz kalmışsa vücut damardan verilen bir nevi tatlı su'dur. damardan damar yolu açılarak verilir. belli sürelerde hastanın ihtiyacına göre ayarlanır.
aşı ise; bulaşıcı hastalıklara karşı o hastalığın mikroplarından oluşturulmuş sıvıdır.
bir ara gündemde aşı karşıtlığı durum vardı. anneler özellikle çocuklarına yaptırmamayı tercih etmişlerdi. toplumu bilgilendirerek ve bilinçlendirerek bu işlemler sağlık için yapılmak zorundadır.
eskiden çiçek virüsü vardı ama çiçek aşıları sayesinde bu hastalık düşünürseniz silindi dünyadan.

0

aşı herhangi bir hastalığa karşı önceden kolumuzdan yapılan bir bağışıklık sağlayıcıdır.serum ise hastalandığımızda damardan hastalığı önleme iyileştirme için verilen bir antibiyotik karışımı ilaçtır.

0

serum hastalik aninda yapılan ve iv infizyon yoluyla verilen yani damardan verilen mayidir. aşı ise bağışıklık sağlamak amaciyla hastalık bulaşmadan önce yapilir.

0

serum herhangi bir hastalığa yakalanmamız sonucunda damardan uzun sürelerde verilir aşı hastalığa yakalanmadan bir defa yapılır. aşı yapılması sonucu vücud aktif bağışıklık kazanır serumda ise pasif bağışıklık kazanılır serumda hastalık etmenini engelleyecek madde vücuda verilir aşıda hastalık etmeninin zayıf hali vücuda verilip vücudun direnç göstermesi sağlanır. aşı hastalıklara karşı korunmak için yapılır serum ise hastalanma sonucu tedavi amacıyla kullanılmaktadır. aşı sayesinde hastalığa uzun süre bağışıklık kazanılır, serumun kazandırdığı bağışıklığın süresi kısadır. serum içinde hastalıkla savaşacak antikorlar vardır.