0

suda yaşayan solungaç solunumu yapan soğukkanlı bir omurgalı hayvandır.

1

solungaçlı canlılardır. sularda yaşarlar. denizler, göller ve akarsularda..
balık türleri çoktur dünya sularında. ufak balıktan en büyük korkutucu balıklara kadar çok ismini belki de bilmediklerimiz de dahil olmak üzere suların altında yaşayan canlılardır balıklar.
bazılarını soframıza getiririz. protein kaynağıdır. balık tüketimi için av yasağı olan zamanlar dışında bu işi meslek edinmiş kişiler vardır. yaptıkları işten dolayı bunlara balıkçı deriz.
balıkların hepsi kılçıklıdır. vücutlarının üzeri derisi pulludur. solungaçlarıyla nefes alırlar. genellikle yumurtlayarak çoğalırlar.
:)
birden aklıma geldi. balıkların genel özellikleri demişsiniz. acaba burçlardan balık burcunu mu düşünerek bu soruyu yazdınız?
buna da kısaca cevap vereyim. balık burcu, oğlumun yükselen burcu olduğundan az çok bilgim var. balık burcu su grubu burcudur. 20 şubat ile 20 mart tarihler arasında doğan kişilerin burcudur. duyarlı insanların burcudur, hassastırlar. sabırlıdırlar. akıllı ve çoğu insana göre de kurnaz insanlardır. hayal kurmayı severler.

0

balıkların genel özelliği suyun içinde yaşamalarıdır.solungaçlı olmaları.balıklar hafızalarının olmadığı da söylenir

0

bütün balık türlerinin ortak özellikleri kemikten yada kıkırdaktan oluşmuş bir iskelet sistemine sahiplerdir. solungaçları sayesinde solunum yaparlar, kalpleri iki gözlü yapıdadır insandaki gibi dört gözlü değildir, yüzgeçler ve pullara sahiplerdir, tuzlu sularda yada tatlı sularda yaşarlar iki gruba ayrılırlar kıkırdaklı balıklar ve kemikli balıklar.