0

bir elin nesi var iki elin sesi var demek. birlikten kuvvey doğar demektir. tek kişi altından kalkamayacağın yüke başka birinin omuz atmasıyla yapışabilir demek. destek demek, omuz demek arkadaş demek. küçükken öğretmenimiz tek elimizle çıkarabildiğimiz en yüksek sesi çıkarmamızı sonrasında 2 elimizi birbirine vurmamızı söylerdi hangisinden daha çok ses çıktığını tespit etmek için ama tabiki öyle bi şey değil

0

yardımlaşmanın önemini anlatır. kişi tek başına yapamayacağı işleri yardım alarak daha iyi yapabilir

0

bu deyimde yardımlaşmanın önemini anlatıyor. kendinde yapabilirsin ama yardimla birlikte daha çabuk ve daha güzel yapabilirsin o işi onu anlatmak istiyor. aslında düşündüğüm de çok anlamlı bir deyim .

0

yani bir kişini'n yapamadığını birlikte yaparak . işi daha iyi , çıkarmak bir işinin, uarasıpds , yapadıgı işin yapılmış hali ! örnek olursa. bir insan taşı kaldıramaz , bir makine çalışamaz sa bir insla iki ibrala yapılır. bir araba denemiyorsa yükü iki arabanın çekmesidir.

0

yani ne kadar çokluk olursa işler daha kolay biter bazen insanlar tek başlarına kendilerine yetemiyorlar. mesela birşeyi tek basimiza goturemezken iki kişiyle daha kolay götürürüz.

0

bir el ile birsey yapilamazken iki el ile cok sey yapilir mantigi diyebilir ama daha cok birlikten kuvvet dogar manasi da cikiyor.