0

çeşmelerimizden akan su içme suyumudur yoksa kullanım suyumudur?

çeşmelerimizden akan su içme suyu mudur yoksa kullanım suyu mudur?

6 cevap
0

bu olay bölgeden bölgeye değişir bence .bazı yerlerde özellikle küçük yerleşim yerlerinde çeşme suyu içme suyu olarak ta kullanılabiliyor.büyük şehirlerde ise çeşme suyu kullanma suyu olarak kullanılıyor.ancak arıtma cihazı kullanılırsa çeşme suyu içme suyuna dönebilir.

0

ben şahsen çeşme suyunu seviyorum böyle kana kana içiyorum bana daha hoş daha güzel geliyor bilmiyorum sizlere de öyle geliyor mu hazır sudan tat alamıyorum yani kendimi bildim bileli çeşme suyu severim. bana göre çeşme suyu elbette temiz su hazır suyun arıtılmamış hali ister istemez yemek suları, çay suları herşeyi ordan tedarik ediyoruz il ilde değişir bı bakıma da belediyenin çalışmasına bağlı desek yeridir.

0

bizim orda tatlı su olduğu için akan cesmeden hem su içiliyor hemde normal günlük hayatta tüm ihtiyaçlar için kullanılıyor.

0

il il değişiyor bence . mesela istanbulda icemezdik. ama suan yaşadığım yerde çeşme suyu içiyoruz gayette güzel bir sıkıntısı yok. ama zatem içilmeyecek su belli ediyor kendini öyle sularla yemek bile yapma taraftarı değilim. sonuçta sağlık söz konusu .

0

aslında içme suyu olarak kullanılmaması gerekiyor ama ben çeşmeden direk su içmeye bayılıyorum. zararlı kesin ama ne yapayım alışkanlık işte.

0

il den ile ilceden ilceye ve semtten semte degismekle birlikte,genelde icme suyu olarak pek kullanilmamasi gerektigi dusuncesindeyim.dogal sulari tercih edebilirsiniz,daha saglikli bir yasam icin.