0

yatan hasta: hastanede yatış verilmiş hasta.
yatalak hasta: yatağa bağımlı hasta.

0

yatan hasta geçici süreliğine hastanede yatarak tedavi edilen hastadır. bu hastalar tedavileri bittikten sonra normal hayatlarına dönebilirler. yatalak hasta ise yatağa bağımlı bir şekilde hayat sürdüren hastadır. onlar yatağa mahkum hastalardır.

1

yatan hasta geçici süre için hastanede ya da evinde yatak istirahatı yapması gereken bir sıkıntısının tedavi sürecini bu şekilde atlatması gereken kişilere verilen isim olarak nitelenebilir.
yatalak hasta ise; kimseyi evren düşürmesin böyle bir duruma, hiç bir şekilde belden aşağısı tutmayan, ya da eklemlerini, ayaklarını belki de kollarını hareket ettiremeyen, yatağa mahkum olmuş hastaya verilen isimdir.

0

yani yatan bir hasta hastalığa yakalanmıştır. tedavi olduktan sonra ayağa kalkabilir. yani onun hastalığı geçicidir ama yatalak bir insan ömür boyu evde yatmaya mahkumdur. hiçbir şekilde iyileşemez anca rabbimin mucizesi gerekir yani yatalak bir insan kendi kendine hiçbir şekilde ihtiyacını göremez onu anca evinde ki insanlar bakabilir yani yatalak dediğimiz böyle bir şey.

0

yatan hasta sonradan bir hastalığa yakalanmış olması ve hastanede tedavi görmek için taburcu olmayı bekleyen hastaya denir. bu hasta ayrıca evde şifa olmak için hasta olarak yatabilirde. yatalak hasta ise yakalandığı bir hastalık yüzünden ömür boyu tekerlekli sandalyeye yata evde yatma durumuna gelmiş hastalara denir. genel olarak yüksek düzeydeki ve felç geçiren hastalar genel itibariyle yatalak hastalar grubuna girerler.