1

kerim tekin 18 nisan 1975 tarihinde istanbul'da doğmuş ve çok genç yaşta aramızdan ayrılmış olan ve kariyerinin en güzel döneminde en başarılı döneminde maalesef bir kaza sonucunda 27 haziran 1998 yılında ve afyon ilinde hayata gözlerini kapatmıştır. kerim tekin'in tam olarak ismi kerim haydar tekindir ailesinin kökeni erzincanlı olan bir kişidir.
kerim tekin ilk albümünü kara gözlüm isimli albümünü çıkarmıştır ve bu albümü çıkardığında sene 1995 yılıydı ve aynı albümde bulunan cici baba isimli şarkısıyla bir anda büyük bir patlama yaşayarak çok fazla tanınan ve ünlenen bir isim haline gelmişti.sonrasında zaten bildiğiniz üzere kara gözlüm şarkısı ayrıca en çok bilinen şarkısı olan kar beyazdır ölüm şarkısı ile gerçekten gönüllerde taht kurmuş ve çok sevilen ve hala özlenen bir sanatçı olmuştur.
şarkıcılık kariyerinin yan ısıra 1996 senesinde de mirasyediler isimli bir dizide kısa bir oyunculuk dönemi geçirmiştir. sonrasında 1997 yılında çıkarmış olduğu haykırsam dünyaya ismini ikinci albümüyle gerçekten sanat dünyasındaki yerini ispatlamış ve kazanmış olan biri haline gelmiştir.
ancak gerçekten çok kısa süreli bir hayat yaşamıştır. en cafcaflı dönemlerinde ve en sevildiği kariyerinin zirvesinde olduğu ve kendisinin eminim ki yaşasaydı eğer çok fazla geliştireceği bir dönemde henüz daha 23 yaşındayken 27 haziran 1998 tarihinde afyonkarahisar da yapmış olduğu bir konser sonrasında sandıklı ilçesinden arkadaşının düğününe katılabilmek için ayrılmıştı. seyir halinde bulunan araç süt tankeri ve kömür kamyonunun çarpışmasının ardından bu çarpışmanın etkisiyle kazaya karışan kömür kamyonu kerim tekin'in aracının üzerine çıkıp aracı epeyce ezmesi yüzünden elim bir trafik kazası ile maalesef dediğim gibi daha henüz 23 yaşındayken hayatını kaybetmiştir.
en son çekmiş olduğu akşamlar şarkısı mayıs ayında ilk defa yayınlanmıştı ancak yayınlanmasından çok kısa bir süre sonra kerim tekin vefat ettiği için klibin sonuna seni asla unutmayacağız şeklinde bir yazı eklenerek tekrardan yayınlanmaya başlamıştır vefatından önce şarkısı ile aynı isimde olan karbeyaz isimli bir filmde de rol almış ancak ani ölümü yüzünden maalesef ki bu film hiçbir zaman yayınlanmamıştır.
kısacık hayatına sadece 2 tane muhteşem albüm sıra bilmiştir ve gerçekten burada ismini gördüğüm zaman bile beni çok derinden etkilemiştir kendisi vefat ettiğinde sadece 8 yaşındaydım belki ama o çocuk aklımla bile gerçekten ölümüne çok üzüldüğümü hatırlıyorum. ama gerçekten bazı sanatçılar ne kadar zaman geçerse geçsin sevenleri onları unutma da sürece ölmüyorlar aslında. bu cevabın arkasından gerçekten birkaç kerim tekin şarkısı dinlemek de benim için farz oldu galiba. allah yattığı yeri cennet eylesin nur içinde uyusun inşallah.