0

chp ne zaman mustafa kemal atatürk’ün partisi gibi davranırsa o zaman kazanır. sağcı veya solcu olmak eğitim ile alakalı değildir. kendine en yakın hissettiği partiye gönül verir.

1

kemal kılıçdaroğlu değil, başka kim gelirse gelsin yine kazanamaz. zira, ülkemizde insanların büyük çoğunluğu muhafazakar sağ görüşlü olduğundan. sola yakın olmak, sol görüşlü partilere oy vermek insanımızın işine gelmez. bunda insanlarımızın eğitimsiz ve ciddi olarak cahil olmalarının payı da büyük. seçim zamanlarında sağ partilerin yanlış algılarına gözü kapalı inanan ve asla sorgulamayan, bu acaba doğru mu diye araştırmayan bir kitle var. ve bunun bilincinde olan da sağ partiler var. din üzerinden, özellikle chp'ye saldırıyorlar. gözü kapalı halk da bunlara inanmaya devam ediyor.
eski enerji bakanı vardı, hatırlarsanız. taner yıldız, internette videoları duruyor. inanmayan açıp dinlesin. adam şunu diyor kısaca;
"bizim seçmenimizin eğitim seviyesi yükseldikçe bizim oy oranımız düşüyor."
yani ne diyor, okuyan, araştıran olursa biz oy kaybı yaşarız. bu yüzden eğitime bu ülkede önem vermek işlerine gelmiyor.
bilirsiniz yine; diyanet işlerinin bütçesi, milli eğitim bakanlığının bütçesinin kaç katı düşünülürse.
zamanında aysun kayacı dediğinde, kadını herkes linç etmişti. ne demişti;
"benim oyum ile dağdaki çobanın oyu bir mi?"
değil..
ama kimin umurunda?

0

sebebi insanları şikayet ve arzularını dinlemek yerine kendi bildiğini okuyor

0

kemal kilicdaroglu hdp ile yapilan ortakligindan dolayi kazanamiyor.