0

çocukken en çok oynamakyçtan zevk aldığım oyun yakan top oynamaktı. iki gruba ayrılırdık, sonra kim ortada olacak kim topla yakmaya çalışacak diye kura çekilirdi. kuranın sonucunda kazanan takım ortada olurdu. sonra diğer takım üyeleri de belli bir mesafeden ikiye ayrılıp ön ve arkadan topla ortadakileri teker teker yakmaya çalışırdı. top hangi yöne atıldıysa ortadaki grup hemen tam tersi yönde kaçmaya çalışır, top değmesin diye sürekli tetikte olurlardı. ayrıca yanan arkadaşlarımız olursa da bize top atıldığı zaman topu yakalayabilirsek o zaman fazladan bir canımız olurdu ve elenen atkadaşımız için kullanıp onu tekrar oyuna dahil ederdik. bu şekilde oyun devam ederdi taki ortada bir kişi kalana kadar. bir kişi kaldığı zaman 10 atıltan sonra eğer yanarsa o grup kaybetmiş olacak ve diğer grup ortada oynanaya hak kazanmış olacaktı. ama 10 atışa rağmen yanmadıysa o zaman kaybetmedikleri için diğer elenen bütün arkadaşları tekrar oyuna dahil olup oynarlardı. oyun böyle sürüp giderdi. ama yanmanak için topun hiçbir şekilde size değmenesi gerekirdi. top değdiği an canın yoksa oyundan çıkıp alınmayı bekler ya da son kişinin oyunu kazanmasını beklerdin. ama çok güzel eğlenceli bir oyundu.

0

çocukken en sevdiğim oyun evcilikti. arkadaşlarımla oynardım. bizim meşhur bir kanser kız rolümüz vardı ki sormayın çok komikti bunu anlatmam biraz zor olacak. yakantop saklanbaç körebe sos gibi oyunlar oynardık ip atladık sek sek oynardık çok güzel günlerdi. saklambaç oynadığımız zaman birimiz gözlerimizi kapatırdık içimizden sayardık daha sonra o kişi diğer saklanan kişiyi bulmaya çalışırdı. kimi bulursa o ebe olurdu. böyle bir oyundu. pis yedili oynardık iskanbil kağıtları ile çok zevkli güzel bir oyundu. önce iskanbil kağıtlarını dağıtırdık daha sonra oyuna sinekle başardık herkes elindeki sinek kağıdını masaya koyardı üst üste oyun sinekten dönene kadar başka kağıtlar geldiğin de ya aynı sayı ya da aynı şekil olması gerekiyordu yani maça ise maça olacak kağıt yani şöyle karonun 4 ü ve maçanın 4 ü gibi oluyordu. eğer karşınızdaki kişi de 7 rakamı varsa oyundanda anlaşılacağı üzere yedi rakamı olunca 3 kart fazladan çekiyorsunuz. bir kaç kişide yedi varsa örneğin altı ya da dokuz kart fazla seçiyorsunuz. oyun böyle ilerliyor ama çok zevkli. elinizde kart bittiğinde oyun bitmiş kartı biten kişi kazanmış oluyor ancak 7 rakamıyla biterse artı 3× kazanmış oluyorsunuz jokerle biterse iz de 2 × kazanıyorsunuz puan olarak. joker ile oyunun seyrini değiştirebiliyorsunuz oda şöyle oluyor oyuna devam ederken joker varsa eliniz de oyun maçayla devam ediyorsa siz karo sinek vs. bu şekilde değiştirebiliyorsunuz elinizde hangi kart daha fazlaysa. ayrıca 10 rakamı geldiği zaman oyun dönüyor sağdan solaysa sizde 10 varsa atıığınız zaman sizden sonraki kişi değil bir önceki kişi kart atıp devam ediyor . böyle bir oyundu biz bir ara sarmıştı biraz karışık anlatmış olabilirim ama çok eğlencelidir herkese tavsiye ediyorum.

0

çocukken en çok futbol oynardık mahallede takım kurardık başka mahalle takımlarıyla maç yapardık öğünleri insanin unutması çok zor

0

en çok seksek ve ip atlama oynardım beni küçükken almazlardi oyuna sen kuvuksun diye bende üzülürdüm ya.

0

çocukken en sevdiğim oyun lastik oyunu ve saklambactı . ne güzel sokak oyunları vardı bizim zamanımız da şimdiki çocuklar teknolojik oyun meraklısı malesef. inşallah allah kısmet ederse ben çocuklarımı alıştırmak istemiyorum. ama bbüyük konuşmamak lazım.

0

çocukken oynamayı en cok sevdiğim oyun yakar toptu.bu oyunu da birçoğumuz biliyoruz zaten.

0

cocuklen en severek oynadigim oyun saklambacti.nasil oynandigini da artik anlatmiyim :)