0

heredot tarihin babası alarak bilinir. gittiği gezdiği yerleri anlatan kişidir.

0

heridot tarihin babası olarak gösterilen tarihcidir antik yunan tarihçisi olup heridot adlı kitaplarıyla ışık tutmuştur

1

heredot tarihin babası olarak adlandırılır.

0

heredot tarihin babasıdır. heredot tarihi adlı tek eseriyle ünlüdür. yunan filozofudur. hikayeci tarih anlayışını başlatmıştır.

1

herodot milattan önce 5. yüzyılda yaşamıştır. tarihin babası olarak duyduğumuzda aklımıza gelen ilk kişi herodot'tur. herodot tarihi, adlı bir eseri vardır. halikarnas ta dünyaya gelmiştir. o zamanlar tabii ki halikarnas bizim değildi, artemisia adlı bir kraliçe yönetiyordu. halikarnas'ı terkeden herodot, gezgin hayatı yaşamaya, gezmeye, araştırmaya başladı. kültür merkezlerine gidiyordu ve kendi ülkesinde bulamadığı değeri, atina'da görmüştür. herodot'un yazdıkları atina halkının da çok hoşuna gidiyordu. fakat herodot sadece atina'da kalmayıp dünyanın birçok yerini dolaşmıştır. herodot'un eserindeki olaylar, kendi başından geçenleri, kendi gözlemlerini ve yaşantılarını anlatır. bütün asya'yı, karadeniz'i, ege ve akdeniz kıyılarını mısır'a kadar gitmiştir, gezmiştir. yaşadıklarını biraz abartılı olarak anlatır herodot, fakat bu halkın ilgisini çekmek için yapılmış bir oyundur. anlatımı akıcı ve coşkuludur. ekmek teknesinde herodot cevdet vardı, bu karakter gerçek heredot'tan esinlenerek yazılmış bir roldür.

0

herodot tarihin babası olarak gösterilen ünlü bir tarihcidir. antik yunan tarihçisi olup herodot isimli kitaplarıyla tarihe ışık tutmuştur.