0

cinayetin neden nasıl işlendiği çok önemli burada.birde cinayet işleyen kişinin yaşı da önemli.bunlara göre değişiyordur.namus cinayetleri de ayrı bir kategori.bunlar dışında kasten ise 25-30 yıl alır herhalde.

0

cinayet işlemiş kişinin cezası değişiyor diye biliyorum. kendini korumak için yada geçerli bir sebebi varsa müebbet olmaz ama normalde cezası müebbet oluyor. tabi indirim alsa bile en az 15 20 yıl alır onun da müebbetten pek farkı yok düşündüğümüz de.

0

cinayet işlemiş kişinin ne kadar olacağı, suç işleme fiiline göre değişir. örnek olarak kasten adam öldürmek suçu 10 yıldan başlar. nefs-i müdafa ve iyi hâl durumlarına göre ceza indirimi yapılır.suclunun daha önce sabıka durumu göz önünde bulundurularak hakimin kanaatine göre ceza verilir.

0

cinayet işlemiş bir kişi neyden dolayı istediğine bağlı. eğer böyle psikolojisi bozuksa o yüzden cinayet işlemişse raporu falan yoksa müebbet ceza verir. eğer namus davası ise müebbet yar ama gene de bir noktada olsa falan çıktığında kurtarabilir. çünkü namus davasından yatan benim eniştem vardı 9 sene yattı çıktı. çünkü kardeşi için yani namuslu için öldürdüğü için adamı 9 sene verdiler onu yani cinayet suçlarında da değişiyor suçlar yani herkes aynı suçu falan vermiyorlar bir de sicili falan yoksa en fazla 9 - 10 sene alır başka da almaz