0

üniversiteye geçtiğimizde 6 yıl boyunca tıp fakültesinde okununur hem uygulamalı hem de test biçiminde eğitim verilir

1

doktor olabilmek için ilkokuldan başlayarak 4 yıl ilkokul 4 yıl ortaokul 4 yılda lise toplam orada 12 yıl oluyor 12 yıl okuduktan sonra üniversite sınavına giriyorsun eğer tıp fakültesini kazandığını zaman muhtemelen orada 6 yıllık bir üniversite çıkacak o üniversiteyi başarı bir şekilde bitirirsen ek olarak 2 yıl daha okusan tam uzman olursun toplamı 18 iki yılda uzmanlık saysak toplam 20 yıl okumak gerekir. yani 20 yılda az bir şey değil hemen hemen insanın yarı ömrü gidiyor yine neyse yani doktor olduğu zaman insan tadını çıkarır ve çok kazanır can kurtarır bu da çok güzel doktorluk kutsal bir meslektir mesela ben de benim kızımın doktor olmasını istiyorum ve tıp fakültesi'ni kazanmasını istiyorum ama ilk başlarda o da çok hevesli idi tıp fakültesi'ni kazanacağım diyordu ama şu anda pek fazla yanaşmıyor diğer elimde hangi mesleğe geçerse onu yaparım diye tıp okumak çok zor diyor be insanın yarı ömrü gidiyor ama yine de ben doktor olmasını isterim çünkü doktor olduğu zaman hem kazancı güzel olacak hem de halka hizmet edecek ve çok güzel bir şey bence doktorluk ne kadar çok okusan o kadar hayrını görür.

0

doktor olmak için 6 yıl üniversite okumak gerekir üniversiteyi bitirdikten sonra doktor olduğum zaman yine ne sınavlara girip uzmanlık için en az yine bir 2 yıl stajla birlikte okumak gerekir yeni doktorluk okumak çok zaman olur ve çok okumak gerekir.

0

doktor olmak için liseyi bitirdikten sora altı yıl bir üniversitenin tıp fakültesinde okumak gerekir.buradan mezun olduktan sonra pratisyen doktor olarak çalışılabilir.eğer bir dalda uzman olmak istiyorsanız iki yıl daha yüksek yapıp uzmanlık sınavlarına girersiniz sınavlardan başarıyla ayrılırsanız uzman doktor olursunuz.

0

doktor olabilmek için 6 yıl boyunca tıp fakültesinde okumanız gerekmektedir. daha sonra kpss sınavına girmeden, aile hekimliklerinde başlayabiliyorsunuz göreve. daha sonra yükselmek istediğiniz ya da ilgili olduğunuz bölümün sınavlarına girip, orada yükselip en alt kademeden başlayıp profesörlüğe kadar yükselebiliyorsunuz.

0

doktor olabilmeniz icin 6 yil tip fakultesi okumaniz gerekmektedir.