0

ben bu 11'i oluştururken izlediğim, hatırladığım kadarıyla yazacağım elbette çok daha iyileri vardır fakat onları izlemeyip hatırlamadığım için bir fikrim yok.
1) kaleci: volkan demirel, volkan demirel rüştüden boşalan kalecilik görevini devir alıp hiç kimseye kaptırmamıştır. 15 yıl boyunca fenerbahçe kalesini koruyan volkan demirel sahada gösterdiği performansı ile taraftarın sevgisini kazanmıştır. özellikle şampiyonlar liginde çeyrek final oynadığımız sezon sevilla maçında bize yaşattıklarını hiç birimiz unutmadık
2) sağ bek: gökhan gönül, gökhan gönül fenerbahçeye o zaman ki adı oftaş olan ankara ekibinden gelmişti. geldiği ilk günden ayrıldığı güne kadar kadroyu yazarken en başta onun ismini garanti olarak görüyorduk sakatlık ceza durumu olmadığı sürece. sağ bek tanımını yeniden yazan gökhan gönül şuan beşiktaş forması giyiyor olsa da fenerbahçe tarihinde ki yeri bambaşkadır.
3)sol bek: roberto carlos, aslında buraya andre santos mu carlos mu diye arada kaldım. kariyer olarak tartışılmaz tabii ki ama fenerbahçe'de gösterdiği performanslar göz önüne geldiği zaman çok fark yok gibi olsa da roberto carlosun fenerbahçe'de oynamış olması bile başlı başına büyük bir olayken bu liste de olmaması da düşünülemezdi. aziz yıldırımın taraftarlara hediyem diye getirdiği carlos fenerbahçe taraftarıyla arasında bambaşka bir bağ kurmuş ve ülkemizde görev aldığı her süre zarfında bunu dile getirmiştir
4) stoperler: lugano-luciano: stoper ikilimi bu 2 isimden oluşturuyorum. belki çok üst düzey oyuncular değildi ikiside ama öylesine kendilerini verip öylesine savaşıyorlardı ki fenerbahçe için adeta kendilerini yırtıyorlardı. bu iki stoperin en büyük özelliği ise golcü olmalarıydı. ikiside fenerbahçe kariyerinde bir sezonda 7 gol atmayı başarabilmiştir.
5)orta sahalar: appiah, emre belözoğlu, alex de souza: fenerbahçe tarihinde özellikle son 20 yılda bir kadro yapılacak olsa herhalde bu 3 isim çoğu kişinin kadrosunda yer alır. tek tek anlatacak olsam burada 20 sayfa harcamam gerekir, birinin heykeli dikili, diğeri 36 yaşında olmasına rağmen hala takıma gelmesi gündemde, diğeri ise afrikanın 3 kez en iyi orta sahası seçilmiş.
6) forvetler: anelka,hoijdoonk,tuncay şanlı: hücum hattını ise ben bu 3 isimden oluşturmayı tercih ettim, anelka kariyer olarak herhalde türkiye'ye gelmiş geçmiş en kariyerli oyuncudur. hoijdoonk ise tam bir forvet oyuncusuydu. bitiriciliği hava topu hakimiyeti ve duran toplarda ki ustalığı üst düzeydeydi. tuncay şanlı ise bu takıma olası bir geriye düşme durumunda ayağa kaldırabilecek yaptığı çılgın koşularla destek verip sürpriz golleriyle de skora katkı verebileceğini düşünüyorum. benim en iyi 11'im bu şekildeydi.