0

börek yapmayı biliyorum hiç vakit almayan kolay şeyler. ama benim börek yapmam için hazır yufka lazım malesef kendim yufka açamıyorum o konularda el yeteneğim var desem yalan olur . hazır yufkayla her türlü börek yapabilirim.

0

hayir bilmiyorum denemedim de hic nasil olur nasil yapilir takipde etmedim ama yiyorum iste

0

evet börek yapmasını biliyorum. özellikle de su böreği yapmasını biliyorum çünkü hazır yufkadan börek yaptığım zaman çok kuru oluyor .su böreğini yaparken yarısına kadar yumurta yarısına kadar su koyuyoruz. hamuru için mesela 15 tane yumurta kırıyorsak 15 kaşık su koyuyoruz.hamuruna tuzunu ve diğer malzemelerini atıp yoğuruyoruz daha sonra hamurlarımızı ince ince açıyoruz. mesela 7 tane yufka hamuru çıktı bunu bir kenara ayırıyoruz iki tanesini ayırıyoruz ve bir tencerede su kaynatıp kalan 5 tane yufkayı içine atıyoruz onları bir güzel haşlıyoruz sonra çıkarıyoruz ve beze koyuyoruz .bezde hamurun suyunu aldırıyoruz daha sonra tepsimizin dibine yağ döküp kenara ayırdığımız iki tane hamurdan birini en alta koyuyoruz diğer haşladığımız hamurları da onun üzerine koyuyoruz .arasına hazırladığımız peynirli harçtan koyuyoruz ve üstüne tekrar haşladığımız hamurlardan koyuyoruz .en üstüne de kenara ayırdığımız haşlanmayan hamurdan koyuyoruz daha sonra önce bir tarafını kızartıyoruz ocakta. daha sonra da diğer tarafını kızartıyoruz.

0

börek yapmak bu kadar zor bir şey değiş illa açmak gerekmiyor hazır yufkanın içine ne koyup fırında pişirseniz börek zaten