0

astrolojiyi babilliler bulmuştur. enuma anu enlil parçasıyla ilk ortaya çıkmıştır, tahmini olarak ya yanlış hatırlamıyorsam mö 1600 yıllar mı ne olması gerekiyordu ama tabi sonrasında ranta dönüşmüştür iş aslında eskiden ne güzel belki bir inanç bile olabilirdi bu fakat şuan adeta hepsini kast etmiyorum ama bazı astroglar tarafından direkt olarak rant'a dönüştürülmüş, televizyonlar da pr yapıp reklam kasan tipler sayesinde geçmişten günümüze yüzyıllardır tarihi olan astroloji neredeyse artık mizah dergilerine kapak olacak hale gelmiştir ne kadar üzücü değil mi

0

astrolojiyi ilkçağ uygarlıklarından olan sümerler ile beraber ortaya çıkmış olup babiller, mısırlar gibi devletlerin de geliştirdiği bir bilimdir. özellikle burçların incelenmesi, ay ve güneş takvimlerinin oluşturulması astrolojik çalışmalarla beraber ortaya çıkmıştır.

1

geçmişten günümüze yapılmış olan astrolojik araştırmalar neticesinde ortaya çıkan verilere göre astroloji ilk olarak babiller tarafından ortaya çıkarılmış bir şey olduğu kanıtlanmıştır. enuma anu enlil gibi astrolojik belgeleri ilk kalıntıları babilliler zamanında bulunmuştur. bu belgelerinde araştırmalarda milattan önce 1600 yıllarında yazılmış olduğu kanıtlanmıştır.

0

astroloji endonezyalılar bulmuştur ve çinilerde bunu geliştirmiştir