0

teknoloji işlerimizi kolaylaştırırken bazı konularda tembelliğe itiyor bizleri. daha az düşünme daha az insan katkısı bizi giderek robotlaştırıyor.

0

teknoloji bir tembellik sebebi değildir, doğru bir amaç uğruna kullanıldığı zaman son derece yararlı ve faydalıdır teknoloji. teknolojiyi bilgisayar ve telefonlar olarak ele alalım mesela. bilgisayar ve internetin hayatımıza girmesi ile birlikte aslında zamanında ne kadar uğraştığımızın bunun şuanda ne kadar kolay hale geldiğini gösteriyor. örneğin eskiden sabah kahvaltılarında veya sabah işe giderken bakkaldan marketten bir gazete alınırdı fakat artık öyle bir şeye gerek kalmadı. internet üzerinden bütün haber sitelerine erişim sağlayabilir en güncel haberlere ulaşabiliriz. bunun dışından internet'in hayatımıza girmesi ile bence bir bilgi ve iletişim çağına da girdik. internet üzerinden bir çok bilgi edinebilmemiz mümkündür. evimizde bulunan ansiklopedilere gerek kalmadan internet üzerinden dilediğimiz yer ve kişiler hakkında bilgi edinebilir yeni şeyler öğrenebiliriz. sosyal medya da keza aynı şekilde. bir çok şeyi artık anında öğrenebilip erişebiliyoruz. bunun dışında cep telefonlarına değinecek olursak kilometrelerce uzağınızda ki bir insana 2 tuşla ulaşabiliyorsunuz. onunla görüntülü konuşup özlem gidere bilme imkanınız var. teknoloji bu şekilde kullanıldığı sürece pek bir sıkıntı yaşanmaz. fabrikalara örnek verelim, fabrikalarda üç işçinin yapacağı işi bir makine veya robot sistemi bunu tek başına halledebiliyor ve tek masrafı yaktığı elektrik oluyor. ancak bunun en kötü yanı ise işsizliğe sebep olmasıdır. bu konuda buna tembellik demeyelim ama sonuçta robotun veya makinenin yorulması hastalanması vs gibi bir durumu yoktur. ancak insan da bu mevcut. bundan dolayı tercihler robotlar veya makinelerden yana oluyor. veya kahve yapma makineleri, aslında bu bir tembelliğe örnek olabilir. normalde 3-5 dakika harcasanız sizde yapabilirsiniz bir kahve ancak makineler bu konuda tercih ediliyor daha pratik olduğu için.

1

evet insanlarin yerini robotlar ve makinalar alacağından ötürü inanlar rahatlığa alışır ve tembellik ortaya çıkar bu durum insanları çok fazla olumsuz etkiler

1

teknoloji her işimizi kolaylaştırıyor bu nedenle tembellik sebebidir.