0

tabiki de zekayı geliştirir. ufku geliştirir, iq geliştirir. farklı bakış açıları kazandırır. bu yüzden her yiğidin harcı değildir satranç.

0

evet satranç oynamak zekayı geliştirir özelliklerde özellikle de çocuklarda.beyindeki problem çözme ve tanıma işlevlerini oldukça geliştirir. erken yaşta oynamak satranç oynamak matematik gibi derslerin daha iyi anlamamıza yardımcı olur.hem zihinsel açıdan hem de bedensel açıdan gerçekten çok faydalıdır. çocuklarımıza erken yaşlarda satranç oynaması veya ona evde santranç alınması sağlanmalıdır onun beyin gelişimi için oldukça önemlidir. en azından insanlar düşünme yeteneğini daha çok geliştirir ve problem çözme konusunda uzman olurlar genellikle bu kişiler.ben de eskiden çok oynardım ama şimdi artık oynamıyorum gerçekten çok faydasını görmüştüm.

0

santraç oynamak elbette zekayı geliştirir. zekayı çalıştırır 4 5 hamle sonrası hesaplandıgı için bence müthiç bir zeka oyunudur.

0

satranç zaten zeka oyunudur satranç oynamak zekayı geliştirir ilerde problem olursa onu daha rahat bir şekilde çözeriz ve olaylara bakış açımız değişir.

0

evet geliştirir. bir sonraki hamleyi hesaplamak strateji yapmak ve düşünmek zekayı geliştiri.