0

rıfat ılgaz en çok hababam sınıfı adlı eseriyle tanınan bir yazardır.oysa ki karartma geceleri adlı kitabı da bir döneme ışık tutan değerli bir eserdir.yaşamı boyunca iyiden güzelden yana ne varsa kitaplarına aktarmaya çalışmıştır.hababam sınıfı'nın sjnemaya uyarlanması be daha sonra da serisinin çekilmesiyle türkiye halkı tarafından çok sevilmiş ve bolca izlenmiştir
halen de izlenmektedir tekrarları.rıfat ılgaz antidemokratik uygulamalardan nasibini almış bir sanatçıdır.bir dönem gözaltında işkenceye maruz kalan yazar belli bir süre de hapis yatmıştır.susmayan,doğruları dile getiren bir toplum olma yolunda ilerlediğimizi göremeden bu dünyadan göçüp gitmiştir niceleri gibi.

0

1991 yılında kastamonu cide de doğmuştur. muallim mektebini bitirmiş ve çeşitli yerde türkçe öğretmenliği yapmış aynı zamanda felsefe eğitimi almıştır ve o sırada hastalanmıştır. yazı hayatına şair olarak başlamış ve şiir kitapları yayınlamıştır. ilk kitaplar toplatılmıştır yazdıkları nedeni ile 61 darbesinde içeri girmiştir. 1961 anayasası ile kendi adıyle yeniden eserler yazmaya başlamış şiir mizah çabuk roman dizi türünde eserler vermiştir. 1966 da hababam sınıfı eserini yazmaya başlamıştır. ertem eğilmez tarafından bu eseri sinemaya aktarılmıştır. verem hastalığı nedeni ile 1993 de vefat etmiştir.

1

hababam sınıfının yazarıdır. ülkemizin yazarlarından değerlerindendir.

0

rıfat ılgaz hababam sınıfı isimli kitabın yazarıdır. daha sonra bu kitap sinemaya uyarlanmis ve büyük ses getirmiştir.