0

yani ben çocuğumun her zaman başarılı olmasını isterim. ben ortaokula kadar okudum ve kendim ortaokul mezunuyum hani benim evladım benim gibi olmasın okusun mesleğini eline alsın adam gibi adam olsun isterim. bunu zaten her anne ister. bunun bence ego ile hiçbir alakası yoktur. bir anne, baba için evladının başarılı ,çalışkan, meslek sahibi olması her zaman önemlidir. benim de oğlum bu şekil olursa bu beni mutlu etmiş olur. en azından birilerini falan gördüm de evet ben kendimi ortaokul mezun değil mi o benim oğlum mesleğini eline almış okumuş insan diye bileyim onlar zaten helal olsun sana derler. ama bazı aileler böyle düşünüyor olabilir. ama ben hiçbir zaman evladım için kötü düşünmem evladım her zaman başarılı olmasını isterim.

0

bazı aileler özellikle çocukluk yaşlarda çok kötü istemediğin şeyleri yaptırırlar. daha çok çalışmalısın daha çok etmelisin gibi kelimeler ya da kurslara göndermeler başlayabilir. tabii ki her ailede böyle olmadığını düşünüyorum. insan yapacağı şeyleri kendi içerisinden geldiği zaman daha istekli olduğu için daha çabuk öğrenebiliyor. fakat insanın istemediği ve hoşlanmadığı şeyleri yaptığı zaman daha isteksiz oluyor.

0

aileler genelde çocuklarının çok başarılı olmasını istiyorlar. kendileri başarılı değilse bile onlarda o başarıyı görmek istiyorlar. bazı ailelerde şu da var mesela kendisi doktor olmak istemiş zamanında ama olamamış istiyor ki kendi çocuğu doktor olsun. ya da arkadaşları arasında benim çocuğum daha başarılı, daha çalışkan deyip egosunu tatmin etmek için de bu şekilde davranıyor olabilir. sonuçta eğer ailenin istediği mesleği ya da başarıyı elde edemeyen çocuklarda yetersizlik ve kendini eksik görme başlıyor. psikolojikmen çocukta çaresizlik ve isteksizlik başlıyor.

0

herkes cocugunun basarili olmasini ister,iyi bir is e guc e sahip olmasini ister.
cocugunuzun basarili olup olmadigini veya ne kadar basarili oldugunu anlayabilmeniz icinde cevrede ki cocuklar ile kiyaslama yapilabilir.aile buna gore cocugunu daha gelistirmeye ozen gosterir.